Forgalomcsillapítási beavatkozások valósultak meg és új parkolók létesültek Fertődön

Fertőd Város Önkormányzata 149,90 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével valósított forgalomcsillapítási és közlekedésbiztonsági beavatkozásokat, illetve létesített új parkolókat. A projekt a Széchenyi Terv Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósult meg.

A „Forgalomcsillapítási, közlekedésbiztonsági beavatkozások megvalósítása és a parkolási infrastruktúra fejlesztése Fertődön” című projekt az „Élhető települések” című, TOP_Plusz-1.2.1-21 Felhívás részeként valósult meg.

A projekt magában foglalta egyrészt a Fő utcán 49 db, ingyenesen használható új parkolóhely létesítését, melyből 3 db mozgáskorlátozott parkoló, másrészt a Bartók Béla utca forgalomcsillapítását az utca egyirányúvá alakításával, új gyalogjárda építésével, illetve sebességcsökkentő küszöbök (fekvőrendőrök) kialakításával. A projekt harmadik elemeként a Baross utca forgalomcsökkentése is megvalósult ugyancsak sebességcsökkentő küszöbök kihelyezésével.

A fejlesztések eredményeképpen Fertőd városában javultak a fenntartható települési közlekedés infrastrukturális feltételei, illetve a fejlesztések hozzájárultak a közlekedésbiztonság fokozásához, valamint az élhetőbb városi környezet megteremtéséhez.

A projektről bővebb információt a https://www.fertod.hu/hu/projektek oldalon olvashatnak.