Forgalomcsillapítási beavatkozások megvalósítása és új parkolók létesítése Fertődön

Fertőd Város Önkormányzata 149,90 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervez forgalomcsillapítási és közlekedésbiztonsági beavatkozások megvalósítását, illetve új parkolók létesítését. A projekt a Széchenyi Terv Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg.

A „Forgalomcsillapítási, közlekedésbiztonsági beavatkozások megvalósítása és a parkolási infrastruktúra fejlesztése Fertődön” című projekt az „Élhető települések” című, TOP_Plusz-1.2.1-21 Felhívás részeként valósul meg.

A fejlesztés célja a forgalomcsillapításra és a közlekedésbiztonság fokozására irányuló beavatkozások megvalósítása, illetve a parkolási infrastruktúra fejlesztése Fertőd városában a fenntartható települési közlekedés feltételeinek elősegítése, valamint az élhetőbb városi környezet megteremtése érdekében.

A projekt magában foglalja egyrészt a Fő utcán 49 db, ingyenesen használható új parkolóhely létesítését, melyből 3 db mozgáskorlátozott parkoló, másrészt a Bartók Béla utca forgalomcsillapítását az utca egyirányúvá alakításával, új gyalogjárda építésével, illetve sebességcsökkentő küszöbök (fekvőrendőrök) kialakításával. A projekt harmadik elemeként a Baross utca forgalomcsökkentése is megvalósul ugyancsak sebességcsökkentő küszöbök kihelyezésével.

A beavatkozások kiviteli tervei elkészültek és a szükséges építési engedély is rendelkezésre áll, így a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megkezdhető. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2024. nyarán készülnek el.

A projektről bővebb információt a https://www.fertod.hu/hu/projektek oldalon olvashatnak.