FC Sopron: Győzelem a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában!

Hazai pályán aratott győzelmet a MOL MAGYAR KUPA 2. fordulójában az FC Sopron, akik a szintén harmadosztályban szereplő Veszprém együttesét 2-1 arányban győzték le.

 

Az első fordulót a soproni gárda könnyed győzelemmel abszolválta, hiszen a Bábolnai SE együttese nem okozott nagy meglepetést Bücs Zsolt legénységének és az idegenbeli találkozó 16-1-es soproni győzelemmel ért véget. A VSC 2015 Veszprémnek nehezebb dolga volt a rajtnál, hiszen ők a Komárom csapatával játszottak és hazai pályán egygólos siker után léphettek a második fordulóba. Ilyen előzmények és persze a sorsolás után került egymással szembe a második fordulóban a két csapat, amely mérkőzés a Leghűségesebb városban került lebonyolításra.

 

 

A kezdő sípszó még természetes fénynél, sőt mondhatni erős napsütésben csendült fel a Káposztás utcában, amely után már az ötödik percben gólt láthattak a nézők, hiszen a vendégcsapat egy soproni eladott labda után gyorsan vezetést szerzett. (gsz: Baldauf Konrád) A szinte hidegzuhannyal felérő találat után egészen a 17. percig kellett várni egy komolyabb soproni helyzetre, amikor is Somogyi lövése a felsőlécen csattant. Az első felvonás aztán viszonylag unalmas mederben csordogált, bár a mezőnyfölényt a hazaiak alakították ki, de a kapuk egyik oldalon sem voltak veszélyeztetve egészen a félidő utolsó pár percéig. Ekkor egy veszprémi kapufát könyvelhettek el a nézők, majd egy szép hazai akciót, azonban a háló egyik oldalon sem rezzent meg, így a szünetben maradt a veszprémi előny.

A második félidőben aztán szinte egy teljesen másik soproni csapatot láthattunk, sokkal frissebbnek tűntek a hazai fiúk és szinte nekiestek a vendégeknek. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a félidőben beállt Weisz Patrik a 47. percben egy szöglet után a hálóba bólintotta a labdát, amely azonnal visszahozta a soproni reményeket. (1-1) A sokkal jobb ritmusú és helyenként közönségszórakoztató félidőt soproni helyzetek sora jellemezte, amit csupán a játékvezetői ítéletek árnyékoltak be, amelyek sok esetben következetlennek tűntek. Az időközben lenyugvó nap fényét aztán a reflektorok fénye cserélte fel és talán ez is, valamint az elviselhetőbb hőmérséklet is élvezhetőbbé tette szurkolói szempontból a meccset, nem elfeledve azt, hogy egy harcoló, küzdő, bátor játékot felvállaló fiatal soproni csapatnak lehetett szurkolni. A 60. percben aztán kifizetődött a hazai játék, hiszen a sorjázó helyzetek után egy szögletet követően Bolla kilőtte a jobb alsó sarkot és előnybe hozta a Sopront. (2-1) Persze nem adta olyan könnyen magát a vendégcsapat, igyekeztek kontratámadásokat vezetni, de Luisser kapuja nem igazán forgott veszélyben, és többnyire kijelenthető, hogy a hazai mezőnyfölény ebben a félidőben is dominált, bár ugye örök igazság, hogy a focit gólra/gólokra játsszák, ami azonban ebben az esetben is szintén a Sopron mellett szólt.

 

 

MOL MAGYAR KUPA 2. FORDULÓ

FC SOPRON – VSC 2015 VESZPRÉM 2-1 (0-1)

– Továbbjutott az FC SOPRON –

Sopron / Városi Stadion / 2024.08.24 – 18:30

600 néző

V: Gaál Ákos / A: Tóth Csaba János, Nagy Barnabás

 

FC Sopron: Luisser – Bokor, Szabados (Auer 46’), Végh (Weisz 46’), Sipőcz (Kun 75′), Szilágyi (Baumgartner 94’), Bolla, Fendrik, Somogyi-Bakos (Fábiánkovits 91’), Reseterits, Szabó T. / Vezetőedző: Bücs Zsolt

VSC 2015 Veszprém: Kemenes – Görgényi, Kószás, Molnár (Csepregi 46’), Volter (Tömösvári 71’), Somogyi, Baldauf, Szabó K. (Puska 71’), Dömötör (Schőnig 62’), Kiss M., Bakos / Vezetőedző: Imrik László

Gólszerzők: Weisz (48’), Bolla (60’), illetve Baldauf (5’)

Sárga lap: Bolla (52’), Fendrik (58’), Bokor (73’) illetve Görgényi (47’), Baldauf (87’)

 

 

Cyberpress vélemény: 

Az első félidő – mindkét részről – kissé csalódást keltő játéka után egy szuper második felvonást láthattak a kilátogatók, ami valóban egy élvezetes, jó focit hozott.

 

 

 

 

****