Együttműködést kötött a GYSEV és a Széchenyi István Városi Könyvtár

Forrás: GYSEV Zrt., Fenyőné Gyűrű Nikolett

Könyvbörze a váróteremben, egymás rendezvényeinek segítése, a könyvtár által biztosított könyvek az olvasósarokban – többek között ezekre is lehetőséget ad az az együttműködési megállapodás, amelyet a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója írt alá ma az állomás „Ol-vasút” elnevezésű olvasósarkában.

A GYSEV Zrt. a vasúttársaság alapításának jubileumi, 150. évében, 2022-ben végezte el a soproni vasútállomás komplex felújítását. A munkálatok keretében teljes külső-belső felújítás és több jelentős átalakítás is történt, aminek köszönhetően komfortos, kényelmes, a mai kornak megfelelő színvonalú lett az utascsarnok.

A felújítás részeként az épület galériáit összekötötték és ismét látogathatóvá tették az utazók számára. A galéria Állomás utca felőli oldalán kapott helyet az „Ol-vasút” elnevezésű olvasósarok, amely lehetőséget biztosít egy kis olvasásra utazás előtt, vagy után, illetve arra is, hogy az utasok magukkal vigyenek egy-egy kötetet, és utazás alatt is olvassanak.

A Széchenyi István Városi Könyvtár vállalta, hogy – a Cédrus Könyvkereskedés mellett – az olvasósarokban található könyvespolcot folyamatosan feltölti új kötetekkel. A GYSEV Zrt. pedig tavaly októberben helyet biztosított egy nagysikerű könyvbörzének, amelyet az állomási utascsarnokban bonyolítottak le.

A könyvtár és a vasúttársaság most hivatalosan is együttműködési megállapodást kötött. Ennek célja Sopron és térsége kulturális életében való hatékonyabb részvétel, további együttműködés kialakítása, az olvasási szokások fejlesztése, egymás programjainak kölcsönös segítése.

Az együttműködési megállapodást Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, valamint Horváth Csaba, a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója írta alá. Az aláírási ünnepségen a könyvtár 20 kötettel gazdagította az „Ol-vasút” sarok könyvespolcát, egyben bejelentették, hogy az állomási utascsarnokban a következő könyvbörzét április 24-én rendezik meg.

Fotó: cyberpress.hu archívum