Bombariadó miatt kellett kiüríteni a kismartoni vasútállomást

Az elmúlt napokban több Ausztriában több vasútállomást is bombafenyegetés ért, ezért a hatóságok komoly vizsgálatokat folytatnak a fenyegető e-mail üzenetekkel szemben.

Eisenstadt (Kismarton) pénteken 13 óra körül lett a bombafenyegetés áldozata, a pályaudvart azonnal kiürítették és lezárták. A helyszínre különleges műveleti szolgálat érkezett, a környéket robbanóanyag-kereső kutyákkal is átvizsgálták, majd 15:45-kor újra átadták a forgalomnak a létesítményt.

Hasonló fenyegetést célpontja volt az innsbrucki főpályaudvar és a bécsi Westbahnhof is csütörtökön este, az ottani átkutatások során sem találtak semmit. A folyamat hétfőn vette kezdetét, korábban Graz, Linz, Salzburg, St. Pölten, Klangenfurt és Bregenz pályaudvarán is bombariadó volt.

A fenyegetéssorozattal kapcsolatban a hatóságok nem árultak el részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva. Azt azonban közölték, hasonló fenyegetések újra és újra előfordulnak, ám tényleges támadás a vasúti infrastruktúrát 1945 óta nem érte. A levelek tartalma alapján a rendőrség jelenleg azt feltételezi, hogy az elkövető minden esetben ugyanaz lehetett hiszen azok stílusa és nyelvezete nagyon hasonlít egymásra.