BILLA Plus és McDonald’s nyílik tavasszal Felsőpulyán

Fotó: bvz.at

Businesspark Mittelburgenland néven létesül új kereskedelmi övezet a B50-es és az S31-es utak körforgalmú csomópontjánál Oberpullendorf (Felsőpulya) mellett. Az első üzletek 2024 kora tavaszán kezdik meg a működésüket, a McDonald’s gyorsétterem várhatóan áprilisban, a BILLA Plus pedig március végén, április elején fogadja az első vásárlókat.

Billa Plus a helyiek számára legközelebb eddig Weppersdorf (Veperd) mellett volt, ehhez hasonló méretű épült Oberpullnedorfban is. Az új áruház hasznos alapterülete mintegy 2500 négyzetméter lesz. A nyitás pontos dátumát még nem közölték a sajtóval, várhatóan március végére, április elejére készülnek el a munkálatokkal. A REWE-csoport ismertette, széles választék, friss árukkal, hús- és halpulttal, saját cukrásztermékekkel és készpénzmentes kasszákkal várják a vásárlókat. Az üvegvisszaváltó automaták az áruházon kívül lesznek elhelyezve, hogy ne teli bevásárlókocsival kelljen az üzletbe bemenni.

A megközelíthetőséget 116 parkolóhely és 4 elektromos autók számára kínált töltőállomás biztosítja. Az üzletlánc új fiókjához 60 foglalkoztatott munkába állását tervezik. Hogy miért erre a helyszínre esett a REWE-csoport választása, azt a kiváló területi adottságok és az új kereskedelmi zóna indokolja.

A szomszédos McDonald’s már a hatodik lesz Burgenlandban, számukra egy oberpullendorfi étterem nyitása már régóta vonzó lehetőség volt. A terület kiválasztásánál a vállalat figyelembe veszi a vonzáskörzet közlekedési lehetőségeit, az ingatlan adottságait a továbbfejlesztés opciójával, hogy a vendéggyakoriság az elvárt szinten lehessen. A bokrétaünnepre már januárban sor kerül, áprilisban pedig már a kapunyitást tervezik a McDonald’s-nál, ahol lesz dupla McDrive, McCafé és asztalhoz történő felszolgálás is. Mint minden új gyorsétteremet, ezt is a fenntarthatóság jegyében építik: napelemeket telepítenek, bio aprítót üzemelnek be és környezettudatós fűtési rendszer kerül kiépítésre. Szintén gondolnak az elektromos autóval érkezőkre, töltési pontok biztosításával.

Az egység megnyitásával 50 új munkahely jön létre.

A körforgalom melletti terület hivatalosan Steinberg-Dörfl (Répcekőhalom-Dérföld) településhez tartozik, és további fejlesztésekről is szólnak már hírek. Elképzelhető, hogy egy Möbelix üzlet is társul ide, de a szóbeszédek szerint az ÖAMTC oberpullendorfi telepe is kiköltözik az Eisenstädter Straße-ról a kereskedelmi parkba. Ezt az osztrák autóklub sajtóosztálya nem erősítette meg.