A Hősök terén ma valószínűleg nagyon sokan lesznek!

Budpest / Hősök tere részlet / fotó: cyberpress.hu - Leczovics Zsolt

Péntek este a budapesti Hősök terére várják azokat, akik hajlandók felemelni a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Úgy tudjuk Sopronban is lesz egy szolidaritási békeséta. 

 

Egyre több zenész, művész és médiaszemélyiség gondolja úgy, hogy fel kell emelni a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Február 16-án, pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek eseményei miatt – írta a SzeretlekMagyarország. A hazai hírességek közül többen beszédet mondanak, a helyszínen bejelentkezik a töretlen népszerűségnek örvendő Azahriah is, a moderátor vagyis műsorvezető pedig a Partizán csatorna gazdája Gulyás Márton lesz, de támogatja az eseményt például Tolvai Renáta énekesnő, Szabó Erika színésznő, Till Attila műsorvezető, Alföldi Róbert színművész, rendező és többek közt Széki Attila „Curtis” is, hogy csak pár nevet említsünk.

Az Odakint most szörnyek járnak elevezésű demonstrációhoz csatlakozott hírességek közös közleményükben megfogalmazták, hogy:

„elegük van, és – oldalaktól függetlenül – fontosnak tartják, hogy civil emberekként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”.

Oldalukon hozzátetették:

„Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.

Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni“.

A fővárosi eseménnyel párhuzamosan úgy tudjuk Sopronban is kifejezik a demonstrációval kapcsolatban a szolidaritásukat azok, akik egyetértenek a fenti üzenetekkel. Pénteken este 18 órakor egy csendes várkerületi sétával csatlakoznak az eseményhez mindazok, akik nem tudnak elutazni a fővárosi eseményre. Információink szerint az Árpád utcai parkolóháznál lesz a gyülekező.