2,2 millió eurós látogatóközpontot kap a Rosalia-Kogelberg Natúrpark

Fotó: bvz.at

Burgenland legfiatalabb natúrparkja 13 települést és 7500 hektár természetvédelmi területet foglal magába a Soproni-hegység és a Rozália hegység vonulataival, valamint a Wulka-völgyével. A táj változatos növényvilágát gyümölcsösök, szőlőültetvények és gesztenyések színesítik. A natúrpark saját modern oktatási és természeti élményközponttal gyarapodik, a rohrbachi (Fraknónádasd) tófürdő közelében nyár végén kezdik meg a kivitelezést.

A fejlesztés célja, hogy a Rosalia-Kogelberg Natúrpark egy olyan központtal rendelkezzen, ami a régió lakosságának és az odalátogató vendégeknek információs pontot, élményközpontot és a térség természetvédelmi programjának találkozási helyét jelenti egy közös ponton. A mintegy 500 négyzetméteres létesítmény 2,2 millió eurós beruházás, átszámítva megközelítőleg 865 millió forintba fog kerülni. A bvz.at tudósítása szerint ha minden a tervek szerint alakul, akkor a 2025-ös iskolakezdésre várható a kapunyitás.

Az új központ tehát egy többfunkciós intézmény lesz, ezzel a látogatói csoportok minél szélesebb körét kívánják megszólítani, legyen szó kiránduló túrázókról, természetbarátokról, turistákról vagy oktatási intézményekről, netán a természet iránt érdeklődők helyiekről vagy a natúrparkban élő őstermelőkről.