Világító prizmákat telepítettek a soproni gyalogátkelőhelyekhez

fotó: cyberpress.hu
Újabb megoldással igyekszik Sopron biztonságosabbá tenni a gyalogátkelőhelyeket, hiszen ezúttal  a város tíz forgalmas helyén került telepítésre “világítóprizma”, ami még jobban igyekszik felhívni a gépjárművezetők figyelmét a gyalogosokra.  
.
Az elmúlt években látszik a törekvés arra, hogy biztonságosabbá tegyék a gyalogátkelőhelyeket, hiszen elég csak említeni az úgynevezett “szintemelt zebrákat”, a “fényjelző-háttérrel ellátott gyalogátkelőhelyet jelző közlekedési táblákat” vagy éppen a “3D-s gyalogátkelőhelyet”. No persze, több helyen nem csak az autósok figyelmét hívják fel az ilyen “okos” kezdeményezésekkel, hanem sok a járdákon is láthatunk figyelmeztető felfestéséket, ami a körültekintő átkelésre hívja fel a gyalogosok figyelmét.
.
Most egy újabb megoldással igyekszik Sopron a közlekedési óvatosságra felhívni a figyelmet, mégpedig a “világítóprizmák” telepítésével, ami remélhetőleg fokozottabb figyelemre hívja fel az autósok figyelmét, ha megközelítenek egy-egy gyalogátkelőhelyet. No persze, ezek amolyan kiegészítő megoldások, mindenesetre üdvözlendő ötlet, hiszen sok baleset történik ezeken a helyeken.
.
fotó: cyberpress.hu
A TÍZ ÉRINTETT GYALOGÁTKELŐHELY: 
1. Lackner Kristóf utca – Patak utca
2. Balfi út – Árvaház köz
3. Juharfa út – Révai Miklós utca
4. Táncsics Mihály utca – Wesselényi utca
5. Ady Endre – Ibolya út
6. Lővér körút – Lövér Uszoda
7. Béke út – Bajcsy-Zsilinszky utca
8. Fapiac utca – Magyar utca
9. Magyar utca – Pócsi utca
10. Híd utca – Pócsi utca
fotó: cyberpress.hu