Városi fociderbi lesz vasárnap!

Nyitókép cyberpress.hu

Igazi helyi futballcsemegét kínál a soproni hétvége, hiszen a város két megyei I. osztályban szereplő gárdája csap össze bajnoki találkozón. Ha az időjárás is kegyes lesz, minden bizonnyal sok helyi labdarúgást kedvelő sportbarát látogat majd ki vasárnap a Caola SC Sopron otthonába a Városi Stadionba, ahova az Anger rétről érkezik a Soproni FAC 1900 gárdája. Az őszi találkozó még októberben 2-2-es döntetlennel zárult, így jó esély van ismét egy gólgazdag városi derbire, ami szurkolói szempontból nem egy elhanyagolható tényező. No de nézzük, hogyan is áll jelenleg a két csapat a Duna Takarék megyei I. osztályban, milyen előzmények után várják a találkozót!  

 

A házigazda Caola SC Sopron a 2022/23-as bajnokságban 22 mérkőzés után a tabella második helyén áll, a megszerzett 51 pontjával. Bücs Zsolt vezetőedző csapata eddig 16 győzelmet aratott, amelyek mellett 3 döntetlent és 3 vereséget könyvelhetett el. Gólarány tekintetében sem áll rosszul az alakulat, hiszen eddig 77 alkalommal rezegtették meg az aktuális ellenfeleik hálóját, míg mindössze 25 találatot kaptak. Házi gólfelelősökből is van bőven, de a legeredményesebb Kovács Alex 28 góllal, akit Szabados Attila (12 gól), Kocsis Ármin ( 7 gól ) és Fendrik István Márió illetve Illés Bence követ (5-5 góllal). A csapat legutóbbi 5 mérkőzésének mérlege 4 győzelem és 1 vereség, így talán joggal kijelenthető, hogy jó formában van az alakulat.

A Soproni FAC 1900 csapata  szintén 22 mérkőzésen van túl eddig, a tabellán pedig a 9. helyen állnak 24 ponttal.  Az Anger rétiek mérlege eddig 7 győzelem, 4 döntetlen és 11 vereség. Gólarány tekintetében 43 rúgott és 65 kapott találatuk van. A csapat házi gólkirálya eddig Honyák Máté, aki 14 találatnál jár, őt követi Varga Szabolcs Viktor 10 góllal, majd Baranyai Norbert jön 5 góllal. A csapat legutóbbi 5 mérkőzésének mérlege 1 döntetlen és 4 vereség, így ki vannak már éhezve egy győzelemre és minden bizonnyal megpróbálják ezt a városi derbin megejteni. A csapat krónikájához tartozik, hogy ennél a csapatnál a télen vezetőedző váltás is volt, hiszen Katona Sándort Ágoston Zsolt váltotta a kispadon.

 

A mérkőzés 2023.04.23-án vasárnap lesz a Soproni Városi Stadionban, ahol a kezdősípszó 16.00 órakor hangzik majd el. A létesítményben a szokásos “Keleti tribün” lesz megnyitva a szurkolók számára, a kapunyitás pedig 15.15 órakor lesz. 

 

Jó szurkolást mindenkinek!

HAJRÁ SOPRON!