Újra lesz ingyenes LED-csereprogram Sopronban! Azoknak, akik lemaradtak.

Fotó: Olvasó, köszönjük!

Újra elindítja az ingyenes lakossági LED-csereprogramot a soproni önkormányzat – tájékoztatott a részletekről dr. Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán. A díjmentes LED-es égők már első körben is számos lakásba jutottak el. Idén év elején 1000 soproni háztartás vehetett át mintegy 15 ezer darab izzót.

Ezúttal azok regisztrálhatnak, akik nem vettek részt az előző kiírásban. A korszerű izzók használatával pénzt és energiát spórolhatnak meg a családok.

A Sopron Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából meghirdetett lehetőségre a https://ledcsere.hu weboldalon lehet regisztrálni 2024. január 15-ig.

A felhívásból kiderül, a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 db izzó található, mely a teljes villanyköltség közel 1/3-át jelenti.

Fontos, hogy az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linkkel jelentkezési szándékát megerősíti.