Újabb két vasútvonalon szolgáltathat a GYSEV decembertől

Ágazati értesülések szerint tovább bővülhet a GYSEV Zrt. közszolgáltatási területe Magyarországon, két dunántúli vasútvonal kerülhet át a soproni székhelyű vasúttársasághoz. A Magyar Vasút szakportál értesülései szerint a vonalakat a MÁV-START-tól a decemberi menetrendváltáskor adhatják át.

A magyarvasut.hu értesülései alapján a 14-es számű Pápa-Csorna és a 23-as sz. Zalaegerszeg-Rédics közti vonalakon a MÁV-START helyett a GYSEV lehet az, aki az utasokat szállítja. Emlékeztetnek, mindkét vonal a GYSEV jelenlegi szolgáltatási területének közelében helyezkedik el.

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút közelmúltjában nem példátlan a bővülés, 2001-ben a Sopron-Szombathely, 2006-ban a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalakat vették át. 2011-ben az állam további vonalak üzemeltetését bízta a GYSEV-re, a Rajka-Hegyeshalom-Csorna-Répcelak-Porpác, Porpác-Szombathely, Szombathely-Kőszeg, Szombathely-Zalaszentiván viszonylatokon túl a nem működő Körmend-Zalalövő vonal is. A társaság Magyarország mellett Ausztriában is több vonalon szolgáltat, de egyes személyvonatokat Szlovákiában is közlekedtet.

Flirt motorvonat és vezetői különvonat a felújított 17-es vasútvonalon – fotó: Gysev Facebook