Tudta? Van Sopronban egy automata, ami éjjel-nappal friss pizzát ad!

A Háromperces, ahol egy automata éjjel-nappal friss pizzát készít / Fotó: cyberpress.hu

A soproni Ötvös utca lett a város automata gócpontja, egymással szemben nyíltak új szolgáltatási szintet nyújtó, személyzet nélküli helyek az elmúlt időszakban. Bár a leromlott homlokzat nem ezt sejteti, az Ötvös utca 8. földszinti üzlethelyisége egy forradalmi újítást rejt. Magyarországon még ritkaságnak számító pizzakészítő automata üzemeltetésére adta fejét az a vállalkozó, aki nemrégiben indította be a boltot.

A Háromperces elnevezés lényegre törő, az automata 0-24 órában fogadja a rendeléskét, és három perc alatt el is készít egy egész pizzát. 2600 Forintos egységáron négyfajta pizzából lehet választani, fizetni készpénzzel és bankkártyával is lehet. Gombnyomásra a gép fel is szeleteli a pizzánkat, amit aztán kartonba csomagolva kínál a kiadónyíláson át.

Megjegyezzük, hogy a néhány perc alatt elkészülő pizza friss alapanyagokból készül, nem egy gyorsfagyaszott termék felmelegítéséről van szó. Az ételkészítési folyamatok egy része látványablakon keresztül követhető. Érdekesség, hogy a hagyományos üdítők helyett egy frissen facsart narancslét kínáló automata is helyet kapott, ami 60 nap alatt lebomló bio pohárba tölti a 100%-os gyümölcslét.

Persze aki bővebb választékra vágyik, annak az út túlfelén álló Vendo Box üzletébe is megéri átlépni, ott a hagyományos chips, csoki és kávéautomata mellett mindenféle italokat, leveseket és higiéniai cikket is lehet vásárolni az automatákból. Ráadásként két futárszolgálat csomagautomatája is telepítésre került.