Szomorú képet festenek a bezárt soproni kisposták

Fotó: cyberpress.hu

Szomorú sors jutott azoknak a bezárt postahivataloknak, melyek a téli üzemszünetet követően váratlanul mégsem nyitott újra a Magyar Posta. Ilyenből több van Sopronban, az egyes városrészen élők számára nagy hiányt jelent a megszűnt postafiók. Nem nyitott újra a Várkerületi, a Felsőlővér úti, a Kaboldi utcai és a Hajnal téri kisposta sem, az ajtók 2022. november 12-e óta zárva vannak.

A nap képén a Kaboldi utcai 4-es posta látszólag gazdátlan épülete.

Több, mint fél van lakat az ajtókon és a Magyar Postának továbbra sincs szándékában, hogy tovább üzemeltesse őket. Partneri programot kínál, hogy a szolgáltatás biztosításába önkormányzatok vagy vállalkozások szálljanak be. Tény, hogy egy kistelepülésen eredményesebb a postát és a kisboltot egy fedél alatt biztosítani, azonban a városokban egyelőre nem tűnik vonzó lehetőségnek az üzleti modell, hiszen a digitális megoldások elterjedésével a hagyományos postafiókok egyébként is háttérbe szorultak.

A posta hivatalos oldalán annak sem látni nyomát, hogy a saját tulajdonú soproni ingatlanjait eladásra vagy bérbeadásra kínálná.

Fotó: cyberpress.hu