Szerdától lezárják a Várkerület egy szakaszát a Soproni Piknik rendezvény miatt

Illusztráció / Fotó: cyberpress.hu archívum

2023. augusztus 16. (szerda) reggel és augusztus 21. (hétfő) este között rendezvény miatt lezárják a Várkerület egy szakaszát, az erre haladó forgalmat terelőútvonalon vezetik el.

A Soproni Piknik nagyszínpadát az Ikvahvíd előtt, az úttesten helyezik el. A szervezők tájékoztatása szerint a Torna utca és a kisvárkerületi parkoló közötti szakaszon gépjárművek közlekedésére és parkolására nem lesz lehetőség.

A Várkerület lezárásából adódóan az arra közlekedő, érintett helyi autóbuszjáratok terelt útvonalon, az Ógabona tér irányába fognak közlekedni. Szintén fontos infó, hogy a rendezvényterületen a balesetek elkerülése érdekében ideiglenesen megszűnik a kerékpárút, kérjük ezt vegyétek figyelembe!

Kérik a soproniak, különösen a Várkerületen élők türelmét és megértését, hiszen a közlekedési korlátozások mellett a várható zajhatások és a megnövekedett látogatószám is bizonyára kellemetlenségekkel fog járni. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a közösségi élmény kárpótolni fog Titeket a felmerülő nehézségekért! – közlik a szervezők.

A Volánbusz 1, 2, 10, 10B, 20 és 20Y járatai ez idő alatt nem érintik a Várkerületet, a Széchenyi tér és az Ógabona tér, Újteleki utca megállóhelyeken szállhatnak fel az utasok.