Sorponban is készülnek az Országos Könyvtári Napokra

Fotó: cyberpress.hu archívum

A Széchenyi István Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretén belül 2023. október 3. kedd és október 8. vasárnap között színes programokkal, előadásokkal és bemutatókkal, gyermekeknek szóló foglalkozásokkal és meseműsorokkal várja az érdeklődőket.

2023. október 3. kedd, 17.00 órától: “A jövő izgalmas” címmel, Dr. Antalfi Eszter pályaválasztási kártya csomag bemutatójára kerül sor a Széchenyi István Városi Könyvtár Olvasótermében.

A kártyacsomag egyszerűen használható pályaválasztási gyakorlatot kínál a munkastílus, az érdeklődési terület, és az egyéni kompetenciák felfedezéséhez. Segítésével a fiatalok megtalálhatják számukra a legmegfelelőbb szakot, foglalkozást hivatást – ismertetik dr. Antalfi Eszter kártya csomagját.

2023. október 6. péntek, 17.00 órától: “Szeretve-nevelni” mesehallgatóvá: Léleksimogató, gyógyító mondóka, mese és báb címmel, Becska Zsóka Mesterfokozatú óvodapedagógus, bábpedagógus-művészeti oktató és Csizovszki Zsóka óvodapedagógus, óvoda pszichológus előadásán vehetnek részt az érdeklődők, melynek témája: Mit és hogyan meséljünk. Segítség a gyerekek mesehallgatóvá és olvasóvá neveléséhez. a Széchenyi István Városi Könyvtár Olvasótermében.

2023. október 8. vasárnap, 10.15 órától: “Julcsi meséi” címmel, interaktív gyermekműsor – óvodás és kisiskolás korosztálynak a Széchenyi István Városi Könyvtár Olvasótermében. Előadók: Szabó-Bellán Tímea, Marázné Németh Nikolett

2023. október 8. vasárnap, 11.00-13.00-ig: Ügyes Kezek kézműves foglalkozás “az Ősz jegyében” a Gyermekkönyvtárban.

Ráadás lehetőség, hogy a programsorozat ideje alatt “Megbocsátás Hete” keretében késedelmi díj fizetése nélkül hozhatja vissza régóta kölcsönzésben lévő dokumentumait a könyvtártag.