Soproni és győri rászoruló gyerekeknek ajándékoztak laptopokat

illusztráció / cyberpress.hu

A soproni székhelyű Árvácska Alapítvány koordinálásában idén Karácsonnyal az összegyűlt laptop adományból több mint 20 gyermek és fiatal kap felújított laptopot ajándékba. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy segítsék a laptop-használat készség szintű fejlesztését. Az adomány laptopok valójában használt eszközök, amelyeket az e téren piacvezető Furbify újított fel. A felújított laptopok használata a környezetvédelem fontosságára is felhívja a gyerekek figyelmét.

A digitális készségek, a laptopok és más IT eszközök készségszintű ismerete egyre fontosabbá válik a mindennapokban, a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) közelmúltban megjelent felmérése szerint pedig a munkáltatók egyik legfontosabb elvárása lesz a munkavállalókkal szemben.

Ez a cél is motiválta az idei adományozási programmal kapcsolatos összefogás létrejöttét: a laptopok felújításával foglalkozó Furbify felhívására számos vállalkozás csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy minél több számítógépet tudjanak adni a rászoruló gyerekeknek. „Elindítottunk egy olyan akciót, amely alapján minden 20. eladott laptop után egyet félreteszünk a gyerekeknek. Ez a felhívás számos vállalatra hatással volt, mert eleve úgy időzítették az év végi eszköz beszerzéseiket, hogy a vásárlásukkal hozzájáruljanak az adományozói programhoz. De olyan vállalkozás is akadt, aki azzal keresett meg minket, hogy odaadják a már használaton kívüli számítógépeiket, hogy felújítás után a gyerekek kapják meg” – számolt be tapasztalatairól Kelemen Kristian, a Furbify értékesítési vezetője.

A több mint 100 fős létszámmal működő Furbify a laptop adomány mellett gyerekjáték és -könyv gyűjtést is szervezett cégen belül, és az így összegyűjtött könyv- és játékadományokat is szétosztják a rászoruló gyerek között.

Lánczi Zsuzsanna, a soproni Árvácska Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy fantasztikusnak tartja a kezdeményezést. Nagy segítség számukra a Furbify felajánlása. Az iskolai feladatok elvégzésére már egyre gyakrabban van szükség számítógép használatra, és fontosnak tartja az alapítvány is a környezettudatosságra való nevelést.

Az Árvácska Alapítvány mellett a laptop adományok eljuttatásában és szervezésében közreműködött a Tanulj Tesó Alapítvány, valamint az Age of Hope Alapítvány is.

Az adományozói program keretében sor került gyermekrajzpályázatra – a pályaművek itt tekinthetők meg.