Sopron Basket szurkolói ankét + kerethirdetés

fotó: SB

„A bajnok szíve” címmel tartott szurkolói ankétot csütörtökön este a Sopron Basket részéről Török Zoltán ügyvezető igazgató a Novomatic Arénában, melynek keretébe kihirdetésre került a Sopron Basket 2023/2024-es kerete is. Az eseményről így számol be Pados Noel, a Sopron Basket kommunikációs vezetője, akinek ezúton is köszönjük az együttműködését. 

Török Zoltán ügyvezetőnk a klubunk szlogenének felidézése után egy „Hajrá Magyarok!” csatakiáltásra buzdította a nagy számban összegyűlt szurkolóinkat, az Európa-bajnokságot egy szép győzelemmel nyitó magyar női válogatott tiszteletére.

„30 év lezárására gyűltünk ma össze. Hogyan jutottunk el idáig, és mi fog történni ezután, erre igyekszem a mai este a legjobb tudásom szerint választ adni” – kezdett bele egy történelmi időutazásba az első bajnoki címünktől Török Zoltán, melynek végén részletes elemzést nyújtott az elmúlt esztendő megannyi nehézségéről és természetesen a pozitívumairól. Utóbbi bázisa az alapcsapatunk volt, az a mag, mely évek óta konzekvensen jól teljesít.

„Évek óta túlteljesítünk.” – hangsúlyozta ki ügyvezetőnk, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik figyelemmel követték a teljesítményünket és hihetetlen mennyiségű erkölcsi ajándékkal ismerték el a sikeres munkánkat.

„Az újkori magyar kosárlabda sport legsikeresebb klubja vagyunk!” – összegzett az elért eredményeinket számba véve ügyvezetőnk.

„Senkit nem lehet azért hibáztatni, mert nem akar bennünket támogatni. Senkire nem lehet azért haragudni, mert nem ezt a közösséget választja.” – állapította meg azt a tényt Török Zoltán, hogy nem sikerült a klubot egy olyan dimenzióba helyezni, melyet megérdemelt volna. Szilveszter éjszakáján vált világossá, hogy ennek nincs realitása, neki kell állni egy reális tervet felállítani, mely az volt, hogy egyik nemzetközi kupában sem indulunk.

„Nehéz kérdés volt ez. Ez az életünk, 30 éve ezt csináljuk, ebben alkotunk.” – engedett betekintést az igen összetett és fájdalmas döntés hátterébe ügyvezetőnk.

Ezen irányvonal mentén négy légiósunknak nem ajánlottunk szerződést. Czukor Dalmának igen, de ő szeretné magát kipróbálni nemzetközi porondon, így ő sem minket erősít a következő szezonban. „Mindig a mi gyerekünk maradsz. Azt kívánjuk neked, hogy váljanak valóra az álmaid!” – szólt a jelen lévő saját nevelésű játékosunkhoz ügyvezetőnk.

Akik maradtak, bevállalták, hogy nem szerepelünk jövőre nemzetközi porondon. „Nagyobb áldozat az én szememben ennél nincs!” – hangsúlyozta Török Zoltán.

Szurkolói ankét / Sopron Basket 2023.06.15 / fotó: SB

SOPRON BASKET 2023/2024

A Gáspár Dávid vezetőedzőnk munkáját továbbra is segíti másodedzőként Laczka Miklós, illetve mentorként Stevan Karadzic. Az edzői stábhoz csatlakozik David Brooks, aki az egyéni képzésekért lesz felelős.

A következő szezonban is csapatunk sorait erősíti Fegyverneky Zsófia, Turner Yvonne, Böröndy Vivien, Brooks Jelena, Varga Alíz és Határ Bernadett, illetve sportakadémiánk két ifjú tehetsége, Sitku Zsuzsanna és Erdélyi Alexandra. Jecával két éves, Zsuzsival további három éves szerződést írtunk alá.

A Vasas Akadémiától érkezik hozzánk a mezőnysorba Papp Klaudia, aki a 3×3-as válogatott tagjaként pár napja jutott ki a szeptemberi Európa bajnokságra.

A csapat keretének többi tagja sportakadémiánk fiataljai közül kerül kiválasztásra a felkészülés utolsó hetében.

 

via Sopron Basket

 

Ezzel gyakorlatilag légiós nélkül vágunk neki a következő szezonnak.

A távozóknak ezúton is köszönünk mindent és sok sikert kívánunk a jövőre nézve!

„A csapatot nem fogjuk magára hagyni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy méltósággal és büszkén tudjuk ezt az évet végig csinálni!” – emelte ki Török Zoltán ügyvezetőnk a szurkolói kérdések előtt, hozzátéve, hogy a csapatunk lila-fehérben fog a jövő szezonban a hazai bajnokságban szerepelni, míg a Magyar Kupában a klub színeiben, zöld-sárgában.

„Soha ne becsüld alá egy bajnok szívét!” – zárta gondolatait Rudy Tomjanovichot idézve, szurkolóink vastapsa közepette, ügyvezetőnk.

A Sopron Basket 2023-2024-es kerete:

Név Poszt

Fegyverneky Zsófia 1-2
Papp Klaudia 1-2
Turner Yvonne 2-1
Böröndy Vivien 2-1

Erdélyi Alexandra 3 (honi nevelés/SVK)
Sitku Zsuzsanna 4-3
Varga Alíz 4
Brooks Jelena (honi nevelés/SRB) 4
Határ Bernadett 5

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Edző: Laczka Miklós
Mentor: Stevan Karadzic

Egyéni képző edző: David Brooks

 

 

via Sopron Basket