Sajtóközlemény: a Béke utca fejlesztése Fertőrákoson

Illusztráció / Aszfaltozás / Fotó: Koszorú Mihály

Fertőrákos Községi Önkormányzat 76,69 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervezi felújítani a Béke utca útburkolatát. A projekt a Széchenyi Terv Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg.

„A Béke utca fejlesztése Fertőrákoson” című projekt a „Belterületi utak fejlesztése” című, TOP Plusz-1.2.3-21 Felhívás részeként valósul meg. A projekt a Béke utca útburkolatának-, kétoldali járdájának és vízelvezető árkainak a felújítását foglalja magában.

A Béke utcában a jelenlegi útburkolat és a járda az 1960-as években készült, burkolatuk erősen töredezett, javításra szorul. A vízelvezető árok monolit beton burkolata ezzel egyidőben készült, amely szintén repedezett, töredezett, több helyen kimosódások jelentkeztek. Az útburkolat felújítása ezért mindenképp indokolt volt.

A fejlesztés eredményeképpen a közszolgáltatást nyújtó létesítmények megközelíthetősége könnyebbé válik, a más utcákkal való kapcsolat és az utca útminősége javul.

Az útfelújítási munkálatok várhatóan 2024. nyarán készülnek el.

A fejlesztés következtében korszerűsített közutak hossza mindösszesen 350 méter.

A projektről bővebb információt a https://fertorakos.hu/onkormanyzat/#projektek oldalon olvashatnak.