Összegombozták a sikert a SMAFC szektorlabdásai

A soproni szektorlabdások csapatának tagjai örülnek a sikernek. Balról az első sorban Inczédi Gergő szakosztályvezető. Fotó: SMAFC

A tavaszi két győzelem mellé, hazai pályán öt további fényes csapatsikert aratott a SMAFC szektorlabdás csapata, ezzel történelme legjobb eredményét érte el!

Az asztali-labdarúgás a régi idők gyerekei számára egyet jelent a gombfocival. A hetvenes-nyolcvanas években minden gyerek által ismert és szeretett játék volt a gombfoci. Azt azonban már kevesen tudják, hogy létezik ennek a játéknak egy felnőttek által űzött sport változata is: a szektorlabda. 1960-ban hozták létre a sportágat, foglalták szabályokba a versenyrendszert.

– A SMAFC keretein belül 2011 óta űzzük ezt a hungarikumnak is beillő, magyar eredetű és világszerte ismert játékot. Az egyéni sikereken túl a csapatbajnokságon is évről évre fényesebb sikereket érünk el. Az NB II-es idei kiírásban az őszi fordulót tudtuk megrendezni a szövetség jóváhagyásával a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban – mondja  Inczédi Gergő szakosztályvezető.

A Böcskei Barnabás, Füzy Csaba, Böcskei Imre, Inczédi Gergő, Csorba Gábor, Rácz Ferenc  felnőtt, valamint Hadnagy Dominik, Steiger Magor, Bödey Marcell utánpótlás korú gombozók klubtörténeti sikert arattak, mert ilyen jól még egyszer sem végeztek a csapatbajnokságban.

A szektorlabdában tíz csapatos az első osztály, ahol nem csak az ország, de a világ legjobb szektorlabdázói játszanak. A másodosztályban is tíz csapat küzd a bajnoki címért, illetve a feljutást jelentő első két helyért. A SMAFC játékosai hat meccsből ötöt behúztak a verseny első napján, másnap pedig három kőkemény csapat várt a fiúkra, a három feljutásra pályázó együttes. De a Szeged II csapatát sikerült megizzasztaniuk, hiszen a négy pályán elég lett volna egyetlen gól a bravúrnak számító csapatdöntetlenhez.

A soproni csapat 2011-ben indult először az NB III-ban. Egy szezont már játszottak a második vonalban, a pandémia előtti  évben is kiharcolták a feljutást. Tavaly újra eredményesen szerepelt a SMAFC csapata, idén pedig – miután a szövetség jóváhagyta rendezési szandékukat – a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, hazai pályán fogadhatták az NB II őszi fordulójára érkezőket. A tavaszi két győzelem mellé további ötöt sikerült összegombozniuk. Ez pedig klubtörténeti siker, mert 21 ponttal hatodik helyen még sosem végzett a SMAFC szektorlabdás csapata!