Őrizetben a soproni rendőrre támadó külföldi elkövető, aki egy társasháznál rúgta fejbe a hivatalos személyt

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a román férfi ellen, akinek indítványozta letartóztatását. A férfi kétszer fejbe rúgta a rendőrt – közölte a vármegyei főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint 2023. október 5-én, hajnalban, egy középkorú román férfi a vele szemben Sopron belvárosában intézkedő rendőr százados irányába ütött, majd egy társasház bejáratánál állva, a lépcsőről kétszer fejbe rúgta a sértettet.

A rúgások következtében a hivatalos személy zúzódást szenvedett, amely sérülés gyógytartama 8 napon belüli.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 37 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövető külföldi állampolgár, magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik, állandó lakcíme Romániában található. A terhelt Magyarországon tartózkodásának célja nem ismert, az általa elkövetett bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Mindezen adatokra, a büntetési tételre, és a bűncselekmény tárgyi súlyára is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a hatóság elől elrejtőzne, ezért jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

A nyomozó ügyészség által indítványozott letartóztatás elrendeléséről a Győri Járásbíróság nyomozási bírája ma dönt.