New wave ska jamboree lesz Sopronban!

vavWaw

Ismét Ska Banzáj lesz Sopronban, aminek a Búgócsiga Akusztik Garden ad majd otthont. Az, hogy erre van igény, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a márciusi, régi idők őrült bulijait idéző koncert nagy sikert aratott, így eljött az idő egy ismétlésre. Az este folyamán három banda muzsikáját is élvezhetjük, hiszen itt lesz a budapesti székhelyű new wave ska zenekar a The Lubricators, a szombathelyi Kugler zenekar, valamint a soproni vavWAW, akik arra fognak törekedni, hogy egy jamboree keretein belül ez is egy emlékezetes este legyen mindazok számára, akik a műfaj kedvelői. Meglepetésekkel is szolgálnak a zenekarok, hiszen a The Lubricators és a Kugler is lemezbemutató produkcióval rukkol elő, míg a soproni vavWav a legnépszerűbb dalait teszi a színpadra.

 

A zenekarokat a műfaj kedvelőinek talán nem is kell bemutatni, de azért ejtsünk pár szót róluk:

A Lubricators egy budapesti new wave ska zenekar. Stílusát a 70-es 80-as évek brit 2-tone, punk, oi, dub, new wave és magyar underground zenéi inspirálták. A zenekar 2022 tavaszán kezdett koncertezni, az év során 2 online EP-t adtak ki, és nemrég jelent meg első lemeze, Kólanyalóka címmel, aminek anyaga a Bugócsigában is hallhtó lesz.  A tagok ismerősek lehetnek már a budapesti színtér különféle formációiból, így mondhatni egyfajta unicum ez a csapat a fővárosi Ska világából.

A Kugler zenekar 2019 év végén alakult Szombathelyen. A 2020-as karantén helyzet miatt főleg a próbaterem falai között bújtak meg és a dalok írásával töltötték az időt, majd az online térben debütáltak három élőben rögzített felvétellel. Ezt követően 2021 év elejére napvilágot látott az első 2 számos EP-jük, amely 7”-os vinyl lemezen is piacra került. 2022 év végén a zenekar ismét stúdióba vonult, hogy rögzítsen további 8 dalt – ami már egy 2023-as nagylemez előfutára – melyből “Az idei Karácsony” című dalhoz decemberben megjelent egy videóklip is. A zenekar tagjai a korábbi Tizenhét, Ska Tunes, HomoSKApiens és Derkovbois zenekarokból állnak össze, így nem meglepő, hogy zenéjükben a ska, a reggae és a punk vonal van előtérben. Közel egy órás saját dalokból álló repertoárjukat most élőben is élvezhetjük a leghűségesebb városban.

A soproni vavWaw zenekar a múltszázad végén, a nyolcvanas években alakult az ugyancsak soproni Link zenekar betiltása megszűnése után. Mészáros János akkori szövegvilága még most aktuális is a XXI. században, így a remek zenén felül a mondanivalók jelentésére is érdemes hegyezni a füleket. A zenekar mostani tagjainak (Robi, Stefi, QQ és Mészi) és a zenekart kedvelő barátoknak a lüktető Hard Core, Punk, Cyberpunktekno keverék zene mindig feledhetetlen élményt nyújt az olyan dalokkal, mint például a Balaton, a Hús bolt előtt lányok vagy akár a XX. század. No persze és az sem akármi, hogy ismét egy helyi csapat koncertjén bulizhatunk önfeledten, ezzel is támogatva azt, hogy igenis szükség van a soproni zenére!

A buli december 9-én lesz, de már most érdemes lecsapni a jegyekre, mert minden bizonnyal gyorsan fogynak majd, és nem érdemes lemaradni egy ilyen buliról. A jegyárakkal és részletes infókkal a Bugócsiga közösségi oldalán lehet megismerkedni!

Találkozzunk a ska jamboreen!

 

 

 

 

 

(x)