Négy kábítószer-kereskedőre csaptak le Sopronban

Fotó: cyberpress.hu arhcívum

A soproni rendőrök – a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársaival – négy kábítószer-kereskedőre csaptak le – számolt be a rendőrségi portál.

A nyomozók több hónapon át tartó kitartó munkájuk során Sopronban négy helybeli drogkereskedő kapcsolatrendszerét térképezték fel. Egy 39, egy 36 és egy 25 éves férfi, valamint egy 29 éves nő – egymás tevékenységéről tudva – nagy mennyiségben amfetamin, marihuána és piko fantázianevű kábítószereket értékesített kiterjedt fogyasztói körüknek.

Kollégáink a nyomozásuk során azonosítottak további, kábítószerrel kapcsolatba hozható személyeket is, így összesen tizenegyen kerültek a látókörükbe.

A beszerzett adatok elemzését és értékelését követően a rendőrök 2023. október 4-én reggel Sopronban és Peresztegen összesen tizenegy helyszínen, egy időben fogták el a kábítószer-kereskedőket és a hozzájuk köthető személyeket.

A nyomozók a soproni dílereket kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és 2023. október 5-én az ügyészségnél előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására. A további hét elfogott személyt a soproni rendőrök kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A bűnözői csoport tagjainál tartott kutatásokkor a nyomozók többfajta kábítószert, a drog porciózásához és fogyasztásához szükséges eszközöket, gáz- és riasztópisztolyt foglaltak le.

Fotó: archívum, illusztráció!