Mobilitási Hét: szeptember 22-én ingyen utazhat a soproni buszokon

Magyarország idén szeptember 16. és 22. között, tizennyolcadik alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét és Automentes Nap eseménysorozatához. Ebben az időszakban számos kedvezményes, díjmentes lehetőség teszi vonzóbbá a közösségi közlekedést az egyéni megoldások helyett.

Ezen a héten, szombattól péntekig a MÁV-START és a GYSEV járatain utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják. a díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban – egyéb fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken -, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül megválthatóak, ha egyébként menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik az utas. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon pedig a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV helyközi járataira 990 forintért megváltható “Autómentes napijeggyel” lehet utazni, az ország bármely területére korlátlanul.

Szintén szeptember 22-én Sopron is csatlakozik az „Autómentes Nap” rendezvényhez, melynek fő témája rendre a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés előtérbe helyezése. Ezen a napon a soproni helyi járatokat mindenki ingyenesen használhatja.

A fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést támogató európai kezdeményezéshez kapcsolódóan a megyeszékhelyen további népszerű programok várhatók. Győrben telephelylátogatás, illetve különjáratok is rendelkezésre állnak a Volánbusz és az önkormányzat közös szervezésében.

Nyitókép illusztráció!
@ MTI, Volánbusz