Mindenkire kiterjesztik az 50%-os lakossági parkolóbérletet Sopronban

Fotó: cyberpress.hu archívum

A nyár utolsó napjára, augusztus 31-re rendkívüli közgyűlést hívtak össze a soproni városházán. A döntés, ami a helyben élőket és a Sopronban dolgozókat legjobban érdekelheti, az kétségkívül a parkolási kiadások enyhítését célzó intézkedés lehet.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester előterjesztése nyomán döntés született a fizető parkolás rendjét szabályozó önkormányzati rendelet megváltoztatásáról. Az indoklás szerint sok munkavállaló jár be a városba dolgozni, annak érdekében, hogy Sopron gazdaságához, működéséhez és fejlődéséhez hozzájáruljon.

Ezért a jelenleg állandó soproni lakóhellyel rendelkezők 50%-os kedvezménye kiterjesztésre kerül, hogy minden soproni és nem soproni magánszemély, egyéni vállalkozó és jogi személy egységes kedvezményes áron vásárolhasson bérletet.

A belvárosi védett övezetben élők számára, akik gépkocsijukat a telken belül nem tudják elhelyezni, az önkormányzat a rendelet I. parkolási zóna 2. mellékletben meghatározott kedvezménnyel biztosít bérletvásárlási lehetőséget.

Terítéken a településrendezési, és -fejlesztési eszközök módosító előterjesztései voltak többségben. A szabályozásokat az Ipar körúti IKEA Industry Kft. beruházása és a GYSEV fejlesztése érdekében módosították.

A hat napirendi pontból kettőt zárt ajtók mögött tárgyalhattak meg, így a víziközmű-szolgáltatás állami átvételével kapcsolatban csak a határozat szövege lesz nyilvános. A Soproni Vízmű Zrt. állami kézbe adásával kapcsolatban korábban részletesen ebben a cikkünkben írtunk. Szintén zárt ülést tarthattak tulajdonosi döntést igénylők kérdésekben, a Soproni Szakképzési Centrum pályázati fejlesztése és az F.K.L. Kft. támogatása ügyében.