Megújult az irányítótorony a soproni vasútállomáson

Fotó: cyberpress.hu

Elkészült a soproni vasútállomás irányítótornyának külső felújítása. Az épület új homlokzatburkolatot kapott, kicserélték a külső nyílászárókat és üvegezett felületeket.

A GYSEV Zrt. már korábban több, jelentős felújítást elvégzett a vasútállomás épületén: megújult az észak-nyugati épületszárny, kialakították a Kormányablakot, szolgáltatóházat és az Utascentrumot, átépítették a jegypénztárakat, emellett az óratorony is megszépült és díszkivilágítást kapott.

Tavaly pedig a várócsarnokot is magába foglaló központi épületrész és a dél-keleti irodaszárny megújítását végezte el a GYSEV Zrt. Ennek köszönhetően teljesen modern utascsarnok várja az utasokat Sopronban: új burkolatok, díszítő elemek, óriási LED-fal, kibővített vendéglátóhely, könyvsarok és a galérián kialakított vasúttörténeti tárlat biztosítja a XXI. századi körülményeket.

Az idei évben folytatódott az épületegyüttes megújítása: a munkálatok célja az egységes építészeti összkép megteremtése volt.

Az iránytótorony külső megújításának munkálatai az alábbi elemeket tartalmazták:

  • Az épületre az egyes épületrészeknél korábban alkalmazott, nagytáblás szálcement homlokzatburkolatot helyeztek, így most az óratorony és az irányítótorony külső burkolata megegyezik
  • A külső nyílászárókat és üvegezett felületeket korszerű és modern megjelenésű szerkezetekre cserélték
  • Üvegkorlát készült a vezérlő helyiséghez tartozó erkélyhez
  • A lapostető felületein új vízszigetelés készült

A felújítás alatt a személypályaudvar folyamatosan üzemelt a munkavégzés a vonatok közlekedését nem befolyásolta.

Fotó: GYSEV Zrt.