Meghívás minden soproni polgárnak – az önkormányzat közmeghallgatást tart

Fotó: cyberpress.hu

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2023. december 19-én (kedden) 17 órától a Városháza (Fő tér 1.) nagy üléstermében közmeghallgatást tart – közli a dr. Farkas Ciprián polgármester által szignózott meghívót a sopron.hu városi portál.

A közmeghallgatáson a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek.

Bár a közmeghallgatás egy rendkívül direkt módja annak, hogy a lakosság tematizálja a problémákat, felvesse észrevételeit, hosszú évtizedek tapasztalata alapján nem sokan élnek a lehetőséggel. Jó tudni, hogy a közgyűlés most tartja a ciklus utolsó közmeghallgatását, jövőre önkormányzati választásokat tartanak. Ennek a speciális lakossági fórumnak fontos szerepe lenne a polgárok és az önkormányzat közötti együttműködésben, hiszen ha nem jelzik esetleges problémákat, nem véleményezik a döntéseket, akkor a döntéshozók nem, vagy nem megfelelően érzékelik a társadalmi igényeket.

Napirendi ponton lesz a 2022. évi közmeghallgatásra beérkezett közérdekű javaslatok megvalósításának beszámolója, majd az előzetesen írásban benyújtott kérdéseket tárgyalják meg. Ezt követően kapnak szót a jelenlévők, akik közérdekű kérdéseiket, javaslataikat tehetik fel a jelentkezés sorrendjében.

A közérdekű kérdések, javaslatok írásban előzetesen is megfogalmazhatók és „KÖZMEGHALLGATÁS” megjelöléssel 2023. december 6-án (szerdán) 12 óráig továbbíthatók e-mailben a kozmeghallgatas@sopron.hu címre, vagy levélben a Polgármesteri Hivatal postacímére (9400 Sopron, Fő tér 1.), valamint elhelyezhetők a Polgármesteri Hivatal aulájában található gyűjtőládában.