Megérkezett a Várkerületre a város karácsonyfája! (fotó/videó)

Megérkezett a Várkerületre, a Mária-szobor melletti közösségi térre Sopron fenyőfája, ami a szorgos kezek munkája után válik majd a város karácsonyfájává. Ezen a helyen 2020-ban került első ízben felállításra a fenyő, hiszen előtte évekig a Fő tér volt az otthona a város karácsonyfájának, azonban úgy tűnik ez népszerű helyszíne lett a karácsony egyik ékének, és úgy döntött a városvezetés, hogy hiába lett kész a Múzeumnegyed, a fa továbbra is itt marad. Az idei adventi vásár december 1-jén, pénteken 18 órakor nyit meg, ünnepélyesen ekkor kapcsolják be a karácsonyfa fényeit.

Sopron idei karácsonyfáját – egy 28 esztendős nordmann fenyőt – Ruisz Tamás és családja ajánlotta fel az Ágfalvi úti lakóparkból, amit a TAEG szakemberei kedden reggel rendőri felvezetéssel szállítottak a helyszínre. A közel 14 méter magas fát a Timber Special Ipari Alpinista Csoport ( Nagy Attila ),  Mosonyi Zoltán egyéni vállalkozó darus autójának a segítségével emelte a helyére, ami élő videónkban is követhető.

 

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu

 

Élő videóban is mutattuk, hogyan érkezett illetve hogyan emelték a helyére a fenyőt: 

 

Sopronba is beköltözik hát újra az adventi hangulat, és ismét élet költözik a város főterére is. Onnan utazhatunk majd kisvonattal, ott található az adventi koszorú és az adventi kalendárium is. Vasárnaponként este 18 órakor tehát ott gyúlnak majd fel az adventi koszorú gyertyáin a fények, oda lesz érdemes menni mindazoknak, akik nem szeretnének lemaradni róla.  (Az utolsó gyertyagyújtás december 23-án, szombaton 18 órakor lesz.) A várkerületi vásári hangulatban pedig hallgathatunk majd ünnepváró zenei fellépéseket, részt vehetünk gyerekfoglalkozásokon, gyönyörködhetünk a fényfestésben, és persze megkóstolhatjuk az adventi időszak jellegzetes ételeit és italait is. A várkerületi rendezvénytéren idén először helyet kapott egy áttetsző oldalú sátor is, amely a kilátogatók kényelmét szolgálja majd. Újra gyönyörködhetünk majd fényfestésben is, hiszen péntektől vasárnapig különleges díszekbe öltöznek majd a környező házak.

A Fő téren gyerekkörhinta és szombat délutánonként a múzeumnegyedben gyermekfoglalkoztató is várja majd a kicsiket és szüleiket. Szintén újdonság, hogy az adventi hétvégéken hangulatos ingyenes zenei fellépéseknek ad majd helyet a Nagyboldogasszony templom.

A vásár december 1-jétől 24-ig a Fő téren péntektől vasárnapig 14 és 20 óra között, a Várkerületen pedig a hét minden napján várhatóan 14 órától 20 óráig tart nyitva. A két helyszínen közel 20 szolgáltató várja majd a soproniakat és az idelátogató vendégeket.

 

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu

 

Az érdeklődők a részletes programokat a Soproni Advent Facebook oldalán találják meg!