Más autóját engedély nélkül kölcsön, ne vedd!

illusztráció

A jármű önkényes elvétele bűncselekmény, figyelmeztet a Soproni Rendőrkapitányság.

Múlt vasárnap történt, hogy egy soproni fiatal férfi kérdés, és vezetői engedély nélkül „vette kölcsön” édesanyja barátnőjének a kocsiját, hogy így látogassa meg a nagymamáját. Útja viszont rövidre sikerült, mert a rendőrök pár kilométer megtétele után igazoltatták, amely során kiderült, hogy nemcsak jogosítvány nélkül, hanem a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül vezette az autót. Tettének következményei nem csekélyek, mivel az engedély nélküli vezetésért szabálysértési, a gépjármű ilyetén használatáért pedig büntetőeljárás indult vele szemben.

Egy korábbi ügyben a napokban emelt vádat a Soproni Járási Ügyészség azon fiatal férfiakkal szemben, akik múlt ősszel magáncélú használatra vitték el a korábbi munkaadójuk gépkocsiját. A szintén jogosítvány nélkül vezető férfi és társa egy közúti ellenőrzésen hamar lebukott, így útjuk nekik is hamarabb ért véget, mint tervezték.

A Soproni Rendőrkapitány felhívja a figyelmet, hogy a jármű önkényes elvétele bűncselekményt megvalósítja az, aki az idegen gépi meghajtású járművet használat céljából engedély nélkül elviszi, vagy a rábízott gépkocsit engedély nélkül használja.

 

 

via SRK