Március 25-től megszűnik a terelés a 84-es úton az alagút kijáratánál!

Kép forrása: SDD Konzorcium

Újabb szakaszába lép az M85-ös autóút kivitelezése, emiatt a 84-es főút országhatár felé vezető szakaszán is forgalmi rend változások lépnek életbe. Az SDD konzorcium közleménye szerint a Bécsi dombi alagút közelében lévő terelt nyomvonal megszűnik, és március 25-e szombattól a járműforgalom ismét az eredeti nyomvonalon tud majd közlekedni. A tájékoztatóban felhívják a figyelmet, hogy a biztonságos közlekedés érdekében a közúti szabályok és a korlátozások betartására!

“Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópont – Sopron országhatár közötti szakaszának kivitelezője, az SDD Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy az illetékes kezelő szervek hozzájárulása alapján, az M85 autóút végcsomópont kialakíthatósága miatt 2023. március 25-től (szombat) a 84. sz. főút ideiglenes terelése (123+764 kmsz.) megszűnik, ezért újra a meglévő 84. sz főút nyomvonalán haladhat tovább az utazóközönség.

Az SDD Konzorcium által tervezett terelés lehetővé teszi, hogy a 84. számú főút érintett teljes szakaszán a végcsomópont kivitelezése alatt is 2×1 sávon biztosított legyen a folyamatos közlekedés.

Korábbi tájékoztatásunk értelmében az ideiglenes forgalmi rendben későbbiekben is lesznek változások – előre láthatóan ősz elejétől – amiről újabb tájékoztatást fog kiadni a Konzorcium.

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! Az Építési és Közlekedési Minisztérium és az SDD Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés zavartalan legyen.

Köszönjük a türelmet!”

Ausztria irányába veszi a kanyart az épülő M85-ös / Fotó: cyberpress.hu