Magával ragadó táj – virtuális repülés Sopron és a térség felett (videó)

Fotó: Mikka játszik Youtube

Találtunk egy Youtube csatornát, melynek alkotója fogott egy repülőgép szimulátort, és egyszerűen videóra vette Magyarország körberepülését. Puritán megközelítés, egyszerű megvalósítás de mégis magával ragadó felvételek születtek, hiszen a virtuális magyar tájon órákat el lehet merengeni. A perspektíva a repülőgép alját mutatja, ahogyan a maga nyugalmas tempójában repül át város és vidék felett, köztük győr-moson-soproni települések felett is.

A hat részes sorozat két epizódja is érinti térségünket. Az videó szerzője csak annyit ajánl, a néző dőljön hátra és lazítson, élvezze hazánk látványát a magasból.

A Beechcraft King Air 350i típusú légcsavaros kisrepülővel Budapest felől repült szállt térségünkbe, Győr után a Rábaköz, onnan a Fertő-Hanság Nemzeti Park területe felé repült. Madártávlatból láthatjuk Tőzeggyármajor, Pomogy (Pamhagen), Fertőújlak, Sopron, Kópháza, Fertődoboz, Hidegség, Fertőszéplak településeket, majd Fertőszentmiklóson landol a virtuális pilóta.

A következő részben a fertőszentmiklósi kifutóról emelkedik fel a repülőgép, Röjtökmuzsajt még egészen alacsonyan szeli át, majd az erdő felett ér Lövő, Völcsej, Sopronhorpács, Zsira, Répcevis felé, ahol átlép az osztrák határvidék és a szomszédos vármegye légterébe. A videóban megjelenő Microsoft Flight Simulator (MSFS) térképeket és műhold felvételeket használt fel arra, hogy egészen realisztikus 3D modellekből megalkossa az egész világot.

Videó: Mikka játszik