Magán fogászati klinikát terveznek a Selmeci utcai udvar helyén

Forrás: ÉTDR portál

Építési engedélyezési eljárás indult az illetékes vármegyei hivatalnál azzal a soproni ingatlannal kapcsolatban, mely korábban önkormányzati tulajdonban volt. A benyújtott tervek szerint fogászati klinikát szeretne építeni a beruházó.

A Selmeci utcai beépítetlen telek korábban úgy került a köztudatba, hogy a városvezetés oda tervezte felépíteni az új rendelőintézetet. Bár az előkészítések egészen sokáig jutottak, s még forrást is szerzett rá az önkormányzat, a tervek a hatalmas építőipari áremelkedések hatására szertefoszlottak. A Lenkey utcai intézmény maradt a helyén, sőt azóta már a támogatás felhasználásával be is fejeződött a felújítsa.

Ezzel párhuzamosan 2023. májusában az ingatlan értékesítésére pályázatot írt ki az önkormányzat, az irányárat nettó 62.6 millió forintban határozták meg. A felhívás szerint a bő kétezer négyzetméteres ingatlanon nincs közműcsatlakozás, felszínre részben füves, részben aszfalttal burkolt. Az eladást egyhangúlag támogatta a város közgyűlése, a soproni önkormányzati képviselők egy magánszemély nettó 90,5 millió forintos ajánlatát fogadták el.

A közzétett tervek szerint az épület az épület utcafronti oldalán, valamint az ingatlan belső udvarán összesen 19 parkolóhely létesülhet. Leolvasható, az összes beépített területet 630 négyzetméterre teszik, míg zöldfelület a telek 21%-án várható. A beruházás vélhetően egy több mint 25 éves sikeres működésre visszatekintő fogszabályozásra specializálódott soproni praxishoz kötődik.

A fogászati klinika tervdokumentációja az E-építési portálon jelent meg, a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően, míg az értékesítéssel kapcsolatos információkat a város hivatalos honlapja jegyzi.