Ma tartják a Nemzeti Vágta előfutamát Ivánban!

Archív felvételünkön a 2015-ben rendezett soproni előfutam / Fotó: Leczovics Zsolt

Hagyományőrző programokkal, légtorna, csikós és díjugrató bemutatóval is várják a szervezők a holnapi Iváni Vágta közönségét a Lovas majorba. A rendezvény az Iván Községi Önkormányzat és az Iváni Lóbarátok Egyesülete közös szervezésével valósul meg.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei település már harmadik alkalommal rendezi meg az Iváni Vágtát. Az eseményt 12 órakor Hajtó Péter polgármester nyitja meg. A kishuszár és felnőtt előfutamok után hagyományőrző, légtorna, majd díjugrató bemutató lesz. 15.30 órától néptánc produkciót tekinthet meg a közönség, majd a celeb futam következik. Ezúttal Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor és Barabás Kiss Zoltán színészek, valamint Széchenyi Krisztián táncművész ül nyeregbe.

Az Elővágta döntőjére 18 órától kerül sor. A Nemzeti Vágta szilvásváradi döntőjébe 3 felnőtt lovas, valamint a rendező település versenyzője, és 2 kishuszár jut be. A díjakat Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Märcz Tamás, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sporttudományos módszertani igazgatója adja át.

Az Iváni Vágta rendezvényét tombola zárja.