Laczó István tiszteletére avattak emléktáblát

Szűk családi és baráti körben avattak emléktáblát Laczó István emlékére a hétvégén. Az általa vezetett (EMDSZ) SLC labdarúgócsapat harminc évvel ezelőtt, 1993-ban sporttörténelmi tettet vitt véghez, hiszen abban az esztendőben lett Sopronnak először képviselője a hazai labdarúgás legmagasabb osztályban. Az emléktábla az SC SOPRON labdarúgó utánpótlás bázisán, az Ágfalvi úti klubépület homlokzatán került elhelyezésre. 

A sikeresen megvívott osztályozók után 1993 augusztusában Sopron történetének első NB I-es meccsén 2-0-ra győztek a soproni fiúk az Újpest ellen, amely mérkőzés után az SLC két évig tartozott az első osztály mezőnyébe. Remek és sok emlékkel teli időszak volt, amely a mai napig aktívan él a sportbarátok emlékezetében, hiszen nagyszerű mérkőzéseknek lehettek szemtanúi mindazok, akik kilátogattak a Káposztás utcába. Az akkori klubnak elnöke Laczó István egy csupa szív sportember volt aki élt-halt azért, hogy Sopronnak NB I-es csapata legyen és elkötelezett alakja volt a város sportéletének.

Az akkori kissé még kaotikus világban sajnos a klubot is elérte az anyagi válság, aminek helyzetét az erőfeszítések ellenére sem sikerült stabilizálni. Az állandó stressz kikezdte Laczó István elnök egészségét, többek között ennek lett a fájdalmas következménye az, hogy fiatalon 59 évesen “elköszönt” a földi élettől.

A család, a barátok és a helyi játékvezetők kezdeményezésére került most elhelyezésre a fekete márványtábla, amelynek avatásán emlékező gondolatokat mondott Farkas Ciprián SMJV polgármestere, Csiszár Ákos az SC Sopron elnöke és Páder Vilmos sportújságíró.

 

Az emlékező ünnepség után délután egy gálamérkőzésre is sor került az Ágfalvi úti sporttelepen, ahol az SC Sopron edzői gárdája fogadta az egykori világválogatott Détári Lajos nevével fémjelzett Détári Lajos és barátai csapatot. 

 

fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu
fotó: cyberpress.hu