Krízistámogatást kapnak az önkormányzattól a Kossuth Lajos utcai társasház lakói

Feltehetően gázrobbanás történt a Kossuth Lajos utcai lakásnál / Fotó: cyberpress.hu

Robbanás történt Sopronban hétfő éjjel a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában. Egy 91 éves férfi életveszélyesen megsérült a lakásában, a bentlakóknak el kellett hagyniuk az ingatlant.

Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-nek a robbanásról beszámolva elmondta: a tizenkét lakásos társasház lakóinak el kellett hagyniuk az épületet.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják – fűzte hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki. A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott, és a környező házak is megsérültek. Az utcát még kora reggel is a robbanásból származó törmelékek borították, először az útpályát tisztították meg a járműforgalom számára. A Sopron Holding Zrt. munkatársai haladéktalanul megkezdték a közterület takarítását – ezt már dr. Farkas Ciprián soproni polgármester írta közösségi oldalán, aki dr. Sárvári Szabolcs városi jegyzővel a baleset után a helyszínre sietett.

Facebook-bejegyzésében megosztotta, a társasház lakót igényük alapján szállodában helyezték el és statikus kirendeléséről intézkedtek.

Kiemelte, kettőszázezer forint vissza nem térítendő krízistámogatás juttatását biztosítja városvezetőként a társasház minden lakása számára. Köszönetét fejezte ki a tűzoltók, rendőrök és a mentők helytállásáért.

 Az épület védelméről a rendőrség gondoskodott egész éjszaka, a statikus reggel kezdte meg az ingatlan felmérést. Úgy tudjuk, a társasházat nem kell lebontani, azonban nincs visszaköltözhető állapotban.

Korábban írtuk:

Robbanás volt egy Kossuth Lajos utcai társasházban