Készül az új gyalogátkelőhely a Béke úti patika előtt

Fotó: cyberpress.hu

Folyik a kijelölt gyalogátkelőhely kivitelezése a Béke út – Batsányi János – Alsólővér utcák hármas kereszteződésében. A zebra felfestésén túl kétoldali kétoldali megvilágítást biztosítanak majd a telepített kandeláberek. A járda szegélyét süllyesztve akadálymentesítik.

Az gyalogos forgalom számára az átkelés eddig kevésbé volt megoldott a kereszteződésben, a Batsányi utca irányából érkezők jellemzően az úttest zebra nélküli oldalán próbáltak meg átkelni.  A piros festékréteggel kiemelt gyalogátkelőhely jóval figyelemfelhívóbb mint a kereszteződés másik két zebrája, noha a Béke út felől érkezők számára a STOP tábla mindenképp megállást biztosít.

Fotó: cyberpress.hu

Még 2020-ban írtunk arról, hogy hosszú évek, évtizedek hiányosságát pótolja a soproni városvezetés egy új gyalogátkelőhely kijelölésével az Alsólőverekben. Az előkészítés azonban vélhetően a gazdasági nehézségek hatására átütemezésre került, a költségvetésben máshová sorolták át a beruházási forrásokat. Végre, nem kell tovább várni, elkészült a biztonságosabb közlekedést segítő létesítmény. A beruházásnak köszönhetően a Béke utca 13. szám előtt egy új kijelölt gyalogátkelőhely került megépítésétre, így a Segítő Mária Gyógyszertár felőli oldalról is biztosított lesz a gyalogosok védelme. Ez már azért is kulcsfontosságú, hiszen a Csengery utca felé is ezen az oldalon van a kijelölt átkelő, a közeli oktatási-nevelési intézményekhez pedig sokan érkeznek gyalogszerrel.

Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu