Ittas sofőr borult szántóföldre Hidegségnél, egy másik autó is összetört miatta

Fotó: police.hu

Hidegség külterületén történt balesetnél intézkedtek a soproni rendőrök, ahol a sofőr vélhetően ittasan vezette gépjárművét – közölte a rendőrségi portálon a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 25 éves külföldi férfi közlekedett egy Citroen C3 Picasso típusú személygépkocsival a 8518-as számú Fertő-parti úton 2023. szeptember 14-én csüötrtökön 18 óra 40 perc körül. Egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulathoz érve – figyelmetlen vezetése, illetve ittas állapota miatt – a gépjárművel áttért a szemközti sávba. Ekkor a vele szemből érkező Suzuki típusú jármű 40 éves magyar sofőrje – hogy az ütközést elkerülje – az autóját jobbra kormányozva egy vízelvezető árokba hajtott.

A 25 éves ukrán fiatalember – mivel elvesztette irányítását a jármű felett – autójával az útpadkának csapódott, majd nekiütközött egy tartóoszlopokon álló fa táblának. Ezt követően a jármű tovább sodródott, majd az út melletti mezőgazdasági területen az oldalára borulva állt meg.

A helyszínre érkező járőrök a baleset okozójával szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely pozitív eredményt mutatott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A vétkes külföldi sofőrrel szemben a Soproni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétsége miatt büntetőeljárást indított.