Itt a hó, egymás után történnek a balesetek a soproni járásban

illusztrációs fotó / cyberpress.hu archívum

Az ország több térségében is havazásra és óvatosabb közlekedésre hívta fel a figyelmet a Magyar Közút tegnap, Sopron térségében is fehérbe burkolózott a táj december 23-ára. A hóesés még a délelőtti órákban is intenzív marad, az utakon pedig sorra balesetekről érkezett hír. A katasztrofavedelem.hu közleményeit idézzük:

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M85-ösön, Csornánál (13:52)

Szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi az M85-ös autóút 27-es kilométerszelvényénél, Csorna térségében, a Szombathely felé vezető irányban. A csornai hivatásos tűzoltók eltávolították a járművet az úttestről. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

  • Szalagkorlátnak hajtott egy autó az M85-ösön, Sopronnál (10:45)

Szalagkorlátnak hajtott egy gépkocsi az M85-ös autóút 84-es kilométerszelvényénél, Sopron térségében, a Győr felé vezető oldalon. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahol a jármű miatt egy sávon halad a forgalom.

  • Frontális karambol történt Sopron és Harka között (09:17)

Frontálisan ütközött össze két gépkocsi a Sopront és Harkát összekötő 8645-ös út 3-as kilométerszelvényénél. A járművekben összesen hárman utaztak. A soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoznak a helyszínen.

  • Két autó karambolozott Újkérnél a 84-es főúton (06:17)

Karambolozott két autó a 84-es főút 91-es kilométerénél, Újkér térségében. A lövői, fertőszentmiklósi, völcseji önkéntes tűzoltók vonultak ki a műszaki mentéshez. Az egységek egy beszorultat kiemeltek az autójából, és átadták a mentőknek. Az érintett területet teljes szélességében lezárták.