Így fejlődött Sopron az utóbbi tizenkét évben / RÉGEN ÉS MOST VIDEÓ

Montázs a videóból / Forrás: Youtube

Igazán ötletes videókat publikál csatornáján Borovi Bence, aki a Google Streetview szolgáltatásának régebbi és frissebbe fotóit állítja egymás mellé egy sor magyar város vonatkozásában.

Youtube oldalán több építkezésről, fejlesztésről készült bemutató videó, nem csak közberuházásokról. Az “Így változott” című sorozatában bő tíz év távlatából veti össze többek között Nyíregyháza, Győr, Szeged, Veszprém és Budapest városát. Nemrégiben Sopron is terítékre került, a Google autói először 2011 november-decemberben, legutoljára 2023 szeptemberben jártak a városban.

Tizenkét év alatt jelentősen megváltozott a városkép. A leginkább szembetűnő – amellett, hogy sok új épületet húztak fel – hogy, sokkal szebb és rendezettebb megjelenésű Sopron minden tekintetben.

A csupán négy és fél perces összeállítás garantáltan magával ragadja a nézőket, hiszen mindig lebilincselő egymás mellett látni, milyen volt valami régen és most.

Újonnan beépült városrészek, szolgáltatóházak és kereskedelmi létesítmények, közlekedési csomópontok, lakóparkok, útfelújítások – megannyi történés, aminek se híre, se nyoma nem volt még tizenkét éve.

Csak a legnagyobbakat említve, láthatjuk milyen volt a régi Lővér Uszoda, a régi Várkerület, és az M85-ös csomópontja nélküli életünk. A videóban pedig további több tucat akkor és most felvétel, meghökkentő változásokkal.

Mi a magunk részéről csak gratulálni tudunk a feltöltőnek, igazi időutazásban lehet részünk, hiszen az emlékek már egy évtized távlatában is megfakulnak!