Idén már ketten haltak meg rolleres balesetben a vármegyében

Illusztráció / Dreamsite

Idén eddig ketten vesztették életüket rolleres balesetben Győr-Moson-Sopronban – írta meg a Kisalföld. A lap kifejti, Budapest után Észak-Dunántúlon, ezen belül megyénkben terjednek leggyorsabban az elektromos rollerek. Mivel egyre népszerűbb ez a fajta könnyű és gyors közlekedési lehetőség, nem árt megfeledkezni a veszélyforrásokról sem.

Perjámosy István rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerint erről árulkodnak az idén történt súlyos balesetek.

Több kisebb súlyú ütközés mellett két halálos rolleres baleset is történt tavasszal Győr-Moson-Sopronban: előbb Nyúlon nem tudtak már segíteni a mentők egy 41 éves férfin, majd Sopronban vesztette életét egy 29 éves férfi.

A megyei napilap cikke arról is ír, hogy több olyan baleset is történt, ahol rolleres és kerékpáros ütközött, viszonylag nagy tempóval. A szerző és a rendőrség munkatársa az elektromos rollerrel való közlekedés sajátosságaira is felhívja a figyelmet, és bár az új típusú járműre vonatkozó speciális részletszabályozást még nem született meg, a KRESZ és más jogszabályok megsértése ennek ellenére szankcionálható.