Forgalmirend változás lesz a 84-es főút és az M85-ös végcsomópontjánál!

Fotó: cyberpress.hu archívum

Az M85-ös út kivitelezésért felelős SDD KONZORCIUM forgalomirend változásáról szóló közleményét változatlanul közöljük az alábbiak szerint:

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Közúti Beruházás Lebonyolítási Főosztályának beruházásában épülő M85 autóút Fertőrákos csomópont – Sopron országhatár közötti szakaszának kivitelezője, az SDD Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy a 84. sz. főút pályaszerkezetének korszerűsítése és a körforgalmak csatlakozásainak kialakítása miatt előreláthatóan 2023. november 10. – 2023. december 22. között forgalmi rend változásra kell számítani. A kivitelezés ezen szakasza több terelési ütemben valósul meg.

A kivitelezést végző vállalkozó célja az, hogy a befejezés előtt álló gyorsforgalmi út egyes szakaszainak igénybevételével olyan ideiglenes forgalmi rendet alakítson ki, amely a hátralévő kivitelezési feladatok mellett a közlekedést a lehető legbiztonságosabban, a forgalmi irányokat egymástól elválasztva, folyamatos haladást biztosítva valósíthatja meg.

A forgalom az országhatár felé az ütemezéstől függően váltakozó, de folyamatosan biztosított egy közlekedési sávban továbbra is a meglévő 84. sz főúton halad. Az országhatár felől érkezők Sopron irányába szintén egy sávban zavartalanul közlekedhetnek az újonnan megépített végcsomóponton keresztül, az M85 autóút bal pályájának belső sávjában, és az ideiglenes terelőúton át térhetnek vissza a 84 sz. főútra a Várost jelző táblánál.