Föl, föl, ti rabjai a Földnek! Új szocialista pártiroda nyílik Sopronban!

Dekorálják a soproni MSZP új irodáját az Erzsébet utcában / Olvasói fotó, köszönjük!

Leáldozóban a Magyar Szocialista Párt dicsőséges időszaka, hiszen az egykori kormányzó párt ma csak árnyéka önmagának. A folyamatos újjászerveződés közben lassan elfogy az MSZP, alig 1-2%-os a támogatottságuk. Úgy tűnik az emblematikus vezéralakok távozása a keménymagot nem riasztja el, hiszen mindezek ellenére az elköteleződésük töretlen. Sopronban éppen ma, június 28-án délelőtt dekorálják ki új irodájukat, ami az Erzsébet utcában kapott helyet.

Hol van már a pártszékház…

A Piros Pont – közösségi tér már a múlt … / Fotó: cyberpress.hu archívum

Egykori nagyságukat jól szemlélteti a Magyar utcai székház, ahonnan évtizedeken át szervezték az MSZP soproni alapszervezetének mindennapi működését, s volt színtere kampányoknak, fórumoknak és sajtóeseményeknek. Az 1977-es épület azóta már forgott egyet a lakáspiacon, a 198 m²-es irodát tavaly kínálták értékesítésre 52 millió forintért.

Az MSZP honlapjáról megtudni, a párt helyi szervezetét a Rákóczi utca 1. (Erzsébet utcából nyílik) szám alatt lehet elérni.

Persze olyan avittas dolgokról is hírt adnak, hogy már csak 0 nap van vissza, az M85-ös Győr – Csorna közötti út átadásáig, melyhez egy 2018-as Lázár János idézet társul. Abba már bele sem mennénk, hogy a hivatkozott szakasz 2015-ben lett átadva, de mindenesetre az évek óta lejárt visszaszámláló sem egy nagyon egyedi ötlet. A soproni alapszervezet elnöke egyébként Németh Imre, aki régi motoros a pártban, jelenleg is önkormányzati képviselő a városban.

Készülnek a kültéri dekorációs elemek 2023. június 28-án / Olvasói fotó, köszönjük!

A kisebb alapterületű, szerényebb iroda így közelebb kerül a többi soproni politikai szereplő színteréhez, hiszen Barcza Attila a Széchenyi téren, Brenner Koloman a Fegyvertár utcában bérel irodát. Noha fizikailag közelebb lesznek egymáshoz, politikai véleményük aligha fog közlekedni, lévén a pártirodák súlya is már egyre jelentéktelenebb.

Printscreen / mszp.hu