Fertődi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde óvodai feladatellátási helyeinek fejlesztése

Fertőd Város Önkormányzata 50 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervezi fejleszteni óvodai feladatellátási helyeit. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg.

Fertőd Város Önkormányzata a „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című Felhívás részeként megvalósuló projekt a már meglévő két fertődi óvodai feladatellátási hely minőségi fejlesztésére irányul.

A Fertődi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde két intézményének felújításán kívül az óvoda működéséhez szükséges eszközök beszerzése is tervezett. A fejlesztés helyszínei: 9431 Fertőd, Madách sétány 2. és Mentes Mihály utca 2.

A Fertődi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde 5 óvodai csoporttal működik, amely összesen 125 gyermek részére biztosít óvodai férőhelyet. A településen lévő óvodák fejlesztésének szükségességét alátámasztja, hogy a kapacitáskihasználtság 85% feletti. Fertőd és vonzáskörzetének lakossága évről-évre növekszik, amellyel a kapcsolódó önkormányzati szolgáltatások kapacitásnövelésének és minőségi fejlesztésének igénye is együtt jár. Ez indokolja, hogy az óvoda épületek némileg elhasználódott belső terei felújításra, és az elavult, vagy már javíthatatlan eszközök cserére szorulnak.

Az óvodákban a belső felújításoknak köszönhetően javulnak az infrastrukturális feltételek, az eszközbeszerzésnek köszönhetően pedig modern, a szabványoknak megfelelő fejlesztő eszközök, és bútorok állnak majd rendelkezésre, hozzájárulva a gyermekek színvonalas és hatékony óvodai neveléséhez. A projektről bővebb információt a https://www.fertod.hu/hu/projektek/17 oldalon olvashatnak.