Felavatták a Hűségparkot, Sopron legújabb közterét (FOTÓK)

Fotó: cyberpress.hu

Hagyományosan a december 14-éhez legközelebb eső hétvégén tartják a Hűség Napi ünnepséget Sopronban, amely eseménysorozaton ebben az évben a  kitüntetések átadását követően az ünneplők a Várkerületre vonultak át. Az avatóünnepségen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, majd a város új díszpolgára, Eperjes Károly színművész lépett a közönség elé.

Dr. Farkas Ciprián köszöntőjében hangsúlyozta, a kormánnyal végzett közös munka és a város polgáraival való együttműködés eredménye, hogy Sopron a Trianon követő időszak legsikeresebb éveit éli. Ezt jelképezi a Hűségkút szomszédságában épült Hűségpark, amely a Várkerület megújításához is illeszkedik.

Eperjes Károly mindenekelőtt köszönetét fejezte ki a Rongyos Gárda tagjainak, hiszen mint mondta, nélkülük ma nem lenne hol állnia. Visszaemlékezett gyermekkorára, az akkori Sopronra, valamint arra is, hogy a város első díszpolgára Széchenyi István volt, így a kitüntető elismerés nagy felelősséggel jár.

Az ünnepségen a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola Sopron kórusa is fellépett. Az eseményen többek közt jelen volt dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő is.

A Hűségparkot a magyar kormány ajándékozta a Leghűségesebb Városnak az 1921-es soproni népszavazás centenáriuma alkalmából.

Az elkészült Hűségparkól később számolunk be.

Fotók: cyberpress.hu / Minden fotó joga fenntartva!