A második KFC gyorsétterem épülhet Szombathelyen

Forrás: E-építés portál

Tovább bővül a gyorsétterem-láncok lefedettsége a Vas vármegyei megyeszékhelyen, miután a közeljövőben a KFC (Kentucky Fried Chicken) nyithatja meg a második éttermét Szombathelyen. Az építési engedélyezési eljárásra benyújtott információk szerint drive thru létesítményről van szó, azaz autóval is át lehet majd venni a rendeléseket.

Sokáig a Fő téri McDonald’s volt az egyetlen gyorsétterem Szombathelyen, aztán a kétezertízes évek második felében előbb a Burger King majd a KFC is meghonosodott a városban. A soproni mekit is üzemeltető vállalkozás tavaly nyitotta meg második McDonald’s éttermét a szomszédos megyeszékhely Kéthly Anna utcájában, mely ott az első drive étterem is egyben.

Úgy tűnik nem fukarkodnak a 78 ezer lakosú város polgárai, vélhetően igény mutatkozott egy újabb egység létesítésére is. Az illetékes kormányhivatal építésügyi hatóságánál 2023. március 1-én megindult az építési engedélyezési eljárás egy KFC autósétterem építésére a Körmendi út 56-58. szám alatt.

Az E-építés portálon közzétett helyszínrajz alapján a Savaria Pláza és egy lakóház közé ékelődik majd be a KFC vendéglője. Az utak csatlakozásánál be- és kihajtó ág épül, továbbá 27 parkolóhelyet létesítenek a közel 2500 négyzetméteres tervezési területen. A hirdetményi helyszínrajzon második ütemként jelölve további parkolóhelyeket is feltüntettek. Az étterem utcafronti homlokzatához előtető kapcsolódik, terasz és támfal épülhet.

Forrás: E-építés portál

Ha elkészül, a három nagy láncnak öt szombathelyi étterme is lesz, ráadásul a város négy különböző részét fedve le. Összehasonlításképp, Sopronban jelenleg a három nagy névnek, a Burger Kingnek, a KFC-nek és az McDonald’s-nak is csak egy-egy étterme van, a város nyugati és keleti kapujában megosztva.