Épületenergetikai korszerűsítés Fertődön

Illusztráció / cyberpres.hu

Fertőd Város Önkormányzata 87,5 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervezi óvodájának és általános iskolájának energetikai korszerűsítését. A projekt a Széchenyi Terv Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg.

Az „Épületenergetikai korszerűsítés Fertődön” című projekt az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP Plusz-2.1.1-21 Felhívás részeként valósul meg. A projekt a Fertőd Süttör városrészében található óvodát (Fertődi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde süttöri épülete) és általános iskolát (Babos József Térségi Általános Iskola süttöri épülete) magában foglaló épület energiahatékonyságot célzó felújítására irányul. A fejlesztések részeként a külső homlokzat megjelenésének, struktúrájának megtartása érdekében belső oldali hőszigetelés megvalósítása tervezett. Az energetikai korszerűsítés magában foglalja továbbá a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítés céljából kettő darab új kondenzációs kazán beüzemelését, napelemes rendszer telepítését, új LED panelek és lámpatestek felszerelését, illetve hővisszanyerő szellőzési rendszer kialakítását is.

A fejlesztés eredményeképpen a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátása, és az üzemeltetési költségek is csökkenni fognak.

A korszerűsítési munkálatok várhatóan 2023. év végére készülnek el. A projektről bővebb információt a https://www.fertod.hu/hu/projektek oldalon olvashatnak.