Elkezdik az Ágfalvi úti körforgalom kiépítését a leendő elkerülő út csatalkozásánál

Fotó: cyberpress.hu archívum

Az M85-ös autóút építéséhez kapcsolódóan ideiglenes forgalmirend változásról ad tájékoztatást a kivitelező SDD Konzorcium, ugyanis az északnyugati elkerülő út és az Ágfalvi út csomópontjában megkezdik a körforgalom kiépítését. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a társaság közleményét:

Az SDD Konzorcium elérkezett egy újabb építési stádiumhoz és tájékoztatást ad arról, hogy az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódóan a 8647 j. Sopron ÉNy-i elkerülő út – 86108 j. Ágfalvi út csomópontjában megkezdi a körforgalom építését, ezáltal forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az SDD Konzorcium az Ágfalvi út építését a nyári szünetre ütemezte, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon az utazóközönség számára és igyekszik a fontosabb munkálatokat még az iskola kezdés előtt, lehetőleg augusztus végével befejezni.

A munkavégzés tervezett kezdési időpontja 2023. július 17.-e. Az Önkormányzattal, a Magyar Közúttal és a Volánbusszal egyeztetve két ütemben zajlik a kivitelezés és a forgalomterelés.

I. ütem: Félpályás útzár 86108 j. út Ágfalva felé haladó oldalán az Öntöde utca és Berkenye utca környezetében.

Napközben jelzőlámpa, illetve jelzőőr irányítja a váltakozó irányú forgalmat. Éjszaka a forgalomirányítás jelzőlámpával történik. A kapubehajtókról történő biztonságos kihajtás érdekében a szükségesnél nagyobb közbenső idő kerül biztosításra. Az Ágfalva irányában lévő Öntöde utcai buszmegálló ideiglenesen áthelyezésre kerül az Öntöde utcai csomópont város felőli oldalára.

Az első ütem tervezetten 2023. augusztus 10.-ig tart.

II. ütem: Félpályás útzár a 86108 j. út Sopron felé haladó oldalán az Öntöde utca és Berkenye utca környezetében.

A forgalom az I. ütemben elkészült körforgalmon keresztül halad váltakozó irányban. Napközben jelzőlámpa, illetve jelzőőr irányítja a forgalmat. Éjszaka a forgalomirányítás jelzőlámpával történik. A kapubehajtókról történő biztonságos kihajtás érdekében a szükségesnél nagyobb közbenső idő kerül biztosításra. Az Ágfalva irányában lévő Öntöde utcai buszmegálló továbbra is az I. ütem szerint kiépített ideiglenes helyen marad. A Sopron felé haladó irányban az Öntöde utcai buszmegálló ideiglenesen megszüntetésre kerül, melyet ideiglenesen az attól 200 m-re lévő Berkenye utcai megálló helyettesít a munkavégzés ideje alatt.

A második ütem tervezetten 2023. augusztus 31.-én készül el.

Kerülő útként az Ágfalvi út és a Bánfalvi út között a Kertvárosi út használata javasolt. A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! Az SDD Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés zavartalan legyen.