Éjjel-nappali Shell töltőállomás nyitott Siegendorf mellett

Fotó: cyberpress.hu

Az elmúlt években ez már a negyedik benzinkút a határ osztrák oldalán, ami Siegendorf  (Cinfalva) térségében nyitott telephelyet. Ám az első olyan, ami az önkiszolgáló üzemanyagtöltésen kívül túl szelesebb körű szolgáltatásokat is biztosít, így fölényes riválisa lehet a B16-os út turbókörforgalmánál működő AVIA töltőállomásnak.

A nyár derekán kezdődött meg annak a Shell üzemanyagtöltő állomásnak a kivitelezése, mely a B16-os Sopron – Bécs főút mellett kapott helyet. Az építkezést hosszasan késleltették a helyi érdekeltek, akik a szomszédos termőföldek miatt kifogásolták a beruházás helyszínét. Azt javasolták, telepítsék közelebb az ipari parkhoz, vagy a bevásárlóközpontok túlméretezett parkolóihoz.

A 2800 négyzetméteres ingatlanon nyolc dízel- és benzin töltőállomás készült, autómosók valamint porszívók állnak az ügyfelek rendelkezésére. Négy, akár 300 kW-os teljesítményre képes elektromos autó töltő is rendelkezésre áll. A töltés 100%-ban zöldáramból keletkezik, valamint a tetőt is napelemmel fedték be. A Shell a krone.at cikke szerint hangsúlyosnak tartja a zöld átállást, ezért Ausztria egyik leggyorsabb kútja a siegendorfi Shell. Az elektromos autókat rövid időn belül teljesen fel tudják majd tölteni az ultragyors teljesítménynek köszönhetően. A 24 órás nyitvatartás idejére Shell Café és Billa Unterwegs üzletet is terveztek.

Bár a jövő az e-mobilitás irányába visz, a fosszilis tüzelőanyagokba is érdemes befektetni. A B16-os úton évente 22 millió jármű halad el, ezúttal a töltőállomás új, lámpás csomópontját is útba ejtik már. Főképp így marad ez, ha az M85-ös autóút és az A3-as autópálya összeköttetését nem építik meg az osztrákok.