Egy hónap alatt 38.000 km – népszerű az e-roller rendszer Sopronban

20.000 út, 38.000 kilométer – nagy népszerűségnek örvend a bérelhető e-roller rendszer Sopronban. A GYSEV Zrt., mint logisztikai szolgáltató csatlakozott a kezdeményezéshez: a vasúttársaság kollégái begyűjtik és kihelyezik a járműveket, feltöltik az akkumulátorokat. A zöld-sárga vasút itt is élen jár a környezettudatosságban: az elektromos rollerek napi szervizelését elektromos autóval végzik a munkatársak.

Április 20-án adták át Sopronban a lakosság és az utazóközönség részére a bérelhető e-rollereket a vasútállomás előtt. A GYSEV logós matricával is ellátott közlekedési eszközöket először ezen a helyszínen tették elérhetővé, ugyanis a GYSEV Zrt. végzi a járművek felmerülő logisztikai és karbantartási feladatait.

GYSEV: töltés, begyűjtés, kihelyezés, áthelyezés

A Lime megkeresését örömmel fogadta a vasúttársaság, amely logisztikai szolgáltatóként az alábbi feladatokért felelős:

  • töltés
  • begyűjtés
  • kihelyezés
  • áthelyezés

A GYSEV Zrt.-nél Nagy Bence koordinálja és látja el a feladatokat, négy munkatársa segítségével. „Jelenleg 90 parkolópont van a városban, de folyamatosan érkeznek lakossági, szolgáltatói és munkáltatói kérések újabb helyszínek kijelölésére. A jövőben terveznek újabb parkolópontokat létesíteni mind önkormányzati területen, mind magánterületen a felmerülő igényeknek megfelelően” – mondta el Nagy Bence.

Nagyot mentek az e-rollerek az első hónapban

A rollerek népszerűségét számok is alátámasztják. Az első hónapban több mint 38.000 km-t tettek meg az eszközökkel, ez mintegy 20 ezer utat takar. Az átlagos utazási idő 9 perc, amit főként hétvégén, szombaton töltenek a használók a rollereken.

E-roller szervíz e-Golffal

A népszerűség sok feladatot is generál: a GYSEV munkatársai reggel, vagy a délelőtti órákban az applikáció segítségével felmérik a megjelenő feladatokat, melyek többsége akkumulátorcsere. A GYSEV vezérigazgatósági épületének udvarán parkoló Volkswagen e-Golf járművel történik az akkumulátorok nagy részének a cseréje. Csak 100%-ig feltöltött aksi kerül vissza a rollerekbe.

Amennyiben egyszerre nagymennyiségű e-roller áthelyezésére van szükség, a munkatársak rendelkezésére áll egy kisteherautó is.

Az applikáció a GYSEV munkatásainak is nagy segítség a logisztikában, a megjelenő feladatok alapján tervezik meg egy napjukat, mennek ki egy-egy parkolópontra, végzik el a felmerülő feladatot és a rollerek sorba rendezését, hogy a szép kinézet, az összhang is biztosított legyen.

„Az applikáció alapján dolgozunk, de ami még megkönnyítheti minden kolléga munkáját, ha megtervezi az útját. Általában megosztjuk az egyes városrészeket (pl.: belváros, Bánfalva, Jereván lakótelep, stb.), így megfelelő logisztikával a munkavégzés is könnyebb és hatékonyabb lesz” – mondta el Nagy Bence.

Az eszközök tárolására és az akkumulátorok töltésére egy raktárhelyiség áll a GYSEV munkatársainak rendelkezésére. Ide szállítják be és itt töltik fel a lemerült akkumulátorokat és a sérült vagy hibás rollerek tárolása is itt történik, amíg a tulajdonos Lime elszállítja.

Belváros, Lőverek, Jereván – a legnépszerűbb e-rolleres helyszínek

A GYSEV munkatársainak elmondása alapján legforgalmasabb helyszínek Sopronban, ahol a legtöbb e-roller található, a vasútállomás, az Ágfalvi-úti parkolópontok, a Jereván, a Lőverek, a Hotel Sopron és természetesen a belváros.

Nagyobb rendezvények ideje alatt (pl.: Soproni Borünnep) a belváros kiemelt helyszín volt, de rengeteg e-roller parkolt a SopronFest idején a Lővér Campingnél, a Harkai út-Sarudi utca saroknál, illetve a KRESZ parknál. Hétvégén, főként péntek és szombat este egyértelműen a Kossuth Lajos utcai vasúti átjárónál található pont a legforgalmasabb.

A legtöbbet látogatott, tipikus útvonal e-rollerrel az első másfél hónap tapasztalatai alapján egyértelműen a belváros, azon belül a Várkerület, de a Lőverek is a kedvelt útvonalak közé tartozik.