Dolgozik a kivitelező, a főbejárat használható a Lenkey utcai rendelőben

cyberpress.hu fotó

Február elején elindult a kivitelezés a soproni Lenkey utcában, az egészségügyi alapellátó épületének energetikai korszerűsítésével. A munkálatok idejére megváltozott a közlekedési rend is az utcában. A felújítás alatt az intézmény ugyan működik, de kisebb nehézséggel mindenkinek szembe kell néznie.

A Soproni Szociális Intézmény közösségi oldalán arra hívja fel a páciensek figyelmét, hogy már javában zajlik a Lenkey utcai rendelőintézet felújítása, ezért dr. Orbán Katalin, dr. Koloszár Gertrúd rendelését és a védőnői tanácsadást a főbejáraton keresztül lehet megközelíteni.

Nem csak az épület külső állványzatán dolgoznak, az intézmény falain belül is folyik a munka, így előreláthatóan az egy-egy adott szinten rendelő alapellátási szolgáltatások is máshol lesznek elérhetőek rövid ideig, melyről időben tájékoztatják a lakosságot.

A munkálatok miatt forgalmirend változással kell számolni a környéken, így a Deák tér felől nem lehet behajtani a Lenkey utcába. Az ideiglenesen a Kis János utca felől egyirányú Lenkey utcában továbbá megállni és várakozni is tilos, mivel a munkaterület elfoglalja az úttest egy részét.

A korszerűsítés során megújul és szigetelést kap az épület külső homlokzata, tetőfelújításra kerül sor, lecserélik a homlokzati nyílászárókat, új kazánt építenek be, valamint új liftet szerelnek be. Többek között belső festési munkákat is végeznek, valamint a szerződésben opciós tétel a klímarendszer kiépítése is. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházása várhatóan nyolc hónapig tart, így a kivitelező Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. idén ősszel adhatja át a felújított létesítmény.